Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (11/1) και πιο συγκεκριμένα οκτώ λεπτά πριν τις 03:00 σε απόσταση 4 χλμ. βόρεια της Φλώρινας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος ήταν 9,2 χλμ.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 23:25 είχε καταγραφεί άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Να αναφέρουμε πως έπειτα από τις αυτοψίες και τους ελέγχους που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια των Μηχανικών στα κτίρια των σχολείων, οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης ΓιαννάκηςΑμυνταίου ‘Ανθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης αποφάσισαν για προληπτικούς λόγους οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 να παραμείνουν κλειστάΥπενθυμίζουμε πως την Κυριακή λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κααγράφηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που αναμενόταν να δώσει πολλούς μετασεισμούς.

Επίσης με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα τρία κτιριακά συγκροτήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το newsbeast.gr παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν