Σε ισχύ οι παλιές άδειες των αρτοποιών

Η κυβέρνηση δρομολογεί λύσεις, είπε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης


ΕΛΛΑΔΑ
11:52
24/04/2015
Σε ισχύ οι παλιές άδειες των αρτοποιών
loading

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη είχε χθες το προεδρείο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, κατά την οποία του έθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο της βιοτεχνικής αρτοποιίας.

Όπως αναφέρει σημερινή σχετική ανακοίνωση των αρτοποιών, βεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου να ανταποκριθεί στο αίτημα που η ΣΑΑΠΠ εδώ και καιρό είχε θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και είχε ενημερώσει αρμόδια κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη.

Ο κ. Σταθάκης ανάφερε στον πρόεδρο Χαρίλαο Μάνο, τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Σαχινίδη και τον σύμβουλο Γρηγόρη Στράτη πως η κυβέρνηση δρομολογεί λύσεις.

Το πρώτο θέμα αφορά σημαντικό αριθμό αρτοποιών για τις παλιές άδειες αρτοποιείων. Οι παλιές άδειες αρτοποιείων σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης παραμένουν σε ισχύ και απεγκλωβίζονται από τον περιορισμό της τριετίας όπου είτε θα προχωρούσαν σε αλλαγές είτε θα έκλειναν.

Το δεύτερο θέμα είναι η αυστηρή εφαρμογή της αρτοποιητικής νομοθεσίας σε θέματα διαφάνειας και προστασίας του καταναλωτή. Διευκρινίστηκε ότι είναι αναγκαίο να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το φρέσκο ψωμί και ποιο είναι το ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του συσκευασμένου άρτου και η νομοθεσία που αφορά τη ζύγιση του ψωμιού και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την βιοτεχνική παραγωγή ψωμιού από τον «φούρνο της γειτονιάς».

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε ότι το προεδρείο της ΣΑΑΠΠ θα συναντηθεί στο προσεχές διάστημα με τους αρμόδιους παράγοντες των υπουργείων για τις τεχνικές λεπτομέρειες των όσων συζητήθηκαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει