Κλείνουν έξι στα δέκα Αστυνομικά Τμήματα

«Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.


ΕΛΛΑΔΑ
9:44
21/04/2015
Κλείνουν έξι στα δέκα Αστυνομικά Τμήματα
4
loading

«Καλλικρατικό»... κούρεμα στην ΕΛ.ΑΣ. σε ποσοστό που θα φθάνει, ίσως και θα υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, το 50% προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως αυτό παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, και πήρε στο μεγαλύτερο βαθμό την έγκρισή του.

Η αναδιάρθρωση-«τσεκούρι», που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση, προβλέπει την «εξαφάνιση» έως και έξι στα δέκα Αστυνομικών Τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε ενημέρωσή του για την αναδιάρθωση, για τη δημιουργία της ομάδας «προπομπό» των ΜΑΤ, την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και τη σύμπτυξη των στελεχών της στη ΔΙ.ΑΣ.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με το διοικητή της ΕΥΠ, κ. Γιάννη Ρουμπάτη, παρουσία του κ. Πανούση, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τη δράση των τζιχαντιστών, τον «αόρατο προς στιγμήν, αλλά πιθανό, κίνδυνο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του αρμόδιου υπουργείου. Στην ίδια συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα εθνικής ασφάλειας που αφορούν στην εξωτερική τρομοκρατία σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η δημιουργία μία νέας ομάδας περιφρούρησης των διαδηλώσεων, πριν χρειαστεί η ανάληψη δράσης από τα «σκληρά» ΜΑΤ.

Η νέα αστυνομική μονάδα θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και τα ΜΑΤ θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, φθορών και επιθέσεων. Τα μέλη της «Ομάδας Επιτήρησης Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων», όπως φαίνεται να είναι κάποια από τα μέρη του ονόματός της, θα φορούν πηλήκιο και όχι κράνος, θα έχουν αστυνομική ράβδο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ορατά τα διακριτικά τους, ενώ η στολή τους θα είναι χρώματος μπλε αντί για χακί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar nikos xasapis

  Μέλημα Πρωθυπουργού χώρας οι διαδηλώσεις .χαχαχα καλά να παθετε χαϊβάνια που τους ψηφίσατε .

 2. avatar pan

  Κλείνουν το 50% των τμημάτων;;;;
  Χαχαχαχαχα.....Εδώ είμαστε παιδιά!!!Τα αποτελεσματα της ακυβερνησίας του Σύριζα θα φανούν σύντομα.
  Πετάει ενα ξεροκομματο σε μερικες εκατοντάδες και όλοι οι υπόλοιποι στον άξονα!
  Την ελπίδα που την βλέπουν όσοι ψήφισαν;;;

 3. avatar Heretus L’barra An’ar

  ας μου απαντήσει κάποιος υπουργός : παιδιά δεν έχουμε, υγεία δεν έχουμε, ασφάλεια δεν έχουμε, στρατό δεν έχουμε , δρόμους δεν έχουμε, γιατί να σας πληρώνω φόρους και μάλιστα πάνω του 40% ? για να τα τρώτε εσείς ?

 4. avatar Dim Kent

  Θέλουμε να αποφυλακίσουμε κρατούμενους. Θέλουμε να αμολύσουμε μετανάστες (πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, όπως θέλετε πέστε το) στην Ομόνοια. Θέλουμε να κλείσουμε το 50% των Αστυνομικών Τμημάτων...
  Ε, έχει λογική, δε λέω!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει