Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (13/12) στο ορεινό Λιβάδι Ελασσόνας όπου μετέβη κινητή μονάδα για τον εμβολιασμό των κατοίκων προκειμένου να μη χρειαστεί να μετακινηθούν στο Κ.Υ Ελασσόνας καθώς οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι ενώ αρκετοί αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας.

230 άτομα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να εμβολιαστούν και από νωρίς βρέθηκαν στο κέντρο του χωριού περιμένοντας τη Μονάδα Εμβολιασμού, η οποία έφτασε με αρκετές ώρες καθυστέρηση, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, και τους ίδιους να περιμένουν μέσα στο τσουχτερό κρύο, αφού ο υδράργυρος έδειχνε μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Κάποιοι μάλιστα όπως καταγγέλλει η αγροτική ιατρός στο βίντεο από τη σελίδα «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» αντιμετώπιζαν και προβλήματα υγείας, όπως ένας άνδρας με οξυγόνο, ενώ άλλοι ήταν υπερήλικες.

Οταν ξεκίνησε τελικά η διαδικασία βρέθηκαν μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη να μην επαρκούν για όλους τα εμβόλια. Συγκεκριμένα η Μονάδα διέθετε μόλις 120 δόσεις με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μείνουν χωρίς εμβόλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Καρυπίδης απέδωσε το πρόβλημα στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από την 5η ΔΥΠΕ και στο γεγονός ότι δεν κατάφεραν να παραμείνει η κινητή μονάδα και για δεύτερη ημέρα στο χωριό.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr το πρόβλημα προέκυψε από τη λανθασμένη ενημέρωση που έλαβε η 5η ΔΥΠΕ Θεσσαλίας από τις τοπικές αρχές σχετικά με τον αριθμό των πολιτών που προτίθενται να εμβολιαστούν.

Ήδη υπήρξε παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και όπως διαβεβαιώνει ο διοικητής της 5ης ΔΥΠΕ Φώτης Σερέτης, η κινητή μονάδα θα παραμείνει και σήμερα Τρίτη (14/12) στο Λιβάδι όπου θα καταφθάσει και νέα ποσότητα εμβολίων για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών.