Άμεσα θα εκδικαστεί η έφεση των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ) κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σχετικά με την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Η εκδίκαση της έφεση των ομοσπονδιών είχε οριστεί για τις 25 Ιανουαρίου 2022, αλλά μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ, ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης, η Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα είχε κρίνει μερικώς αποδεκτή την αγωγή του υπουργείου σχετικά με την «απεργία-αποχή» των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, έκρινε την απεργία «παράνομη», αλλά όχι «καταχρηστική», ούτε «προσωρινώς εκτελεστή».

Επίσης, δεν έκανε δεκτή την ποινή των 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης, που ζητούσε το ΥΠΑΙΘ.

Σημειώνεται πως για τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία και καλούν σε συγκέντρωση στις 11:30 στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Ζητούν:

  • «Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά».

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της 24ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που γίνεται τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα» και κάλεσε «τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το “παρών” στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη, ώρα 11:30πμ, στα Προπύλαια, κατά την ίδια ανακοίνωση.