Λίγο πριν τη λήξη του προαυλισμού των κρατουμένων στις φυλακές Τρίπολης προκλήθηκε πανικός όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης στον «αέρα» της εκπομπής «Πρωινό» το πρωί της Τετάρτης.

«Το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε πανικός στις φυλακές της Τρίπολης. Το περιστατικό ήταν πάρα πολύ σοβαρό. Έπεσαν πυροβολισμοί. Έγινε προχθές, τη Δευτέρα, λίγο πριν τη λήξη του προαυλισμού. Εννοείται πως και ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης άκουσαν τους πυροβολισμούς από τους εξωτερικούς φρουρούς, στην προσπάθεια τους να σταματήσουν έναν 27χρονο Αφγανό, ο οποίος ήταν στην πτέρυγα Covid, βγήκε έξω, ανέβηκε στον μαντρότοιχο των μαγειρείων και από εκεί σε μια παλιά ταράτσα των φυλακών» ανέφερε αρχικά ο Τάσος Τεργιάκης.

Με το που ήχησε ο συναγερμός οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα κελιά τους ώστε να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμός τους. Ανάμεσα τους και οι τρομοκρατημένοι Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Γιώργος Κωστίκας, πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών, μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στο περιστατικό το οποίο συνέβη στις φυλακές Τρίπολης και υπογράμμισε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκονταν στο εσωτερικό της φυλακής όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί και μπήκαν αμέσως στα κελιά τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.