Ξεκάθαρη ότι όλος ο κόσμος θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού εμφανίστηκε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «το 95% όσων πεθαίνουν καθημερινά δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση».

«Ειδικά όσοι έχουν αναπνευστικά έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν ή να κολλήσουν, και τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν από τον κορονοϊό», εξήγησε η κ. Ψαλτοπούλου αναφορικά με την τρίτη δόση.

Παράλληλα, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κάποιος να κάνει την τρίτη δόση και το εμβόλιο της γρίπης, ακόμα και την ίδια ημέρα, προσθέτοντας ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι και τα ηλικιωμένα άτομα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό με την αναμνηστική δόση.

Για όσους έκαναν τα δυο εμβόλια και μετά νόσησαν η επιδημιολόγος σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση, γιατί η νόσος βοηθάει πολύ να αυξήσεις την αντισωματική σου απάντηση.

«Τουλάχιστον ας περάσουν 6 μήνες από τη νόσηση για να δούμε τα αντισώματα αν χρειάζεται. Δεν μπορεί να σου κάνει κάτι κακό, αλλά μπορεί να μην είναι ακριβώς χρήσιμο», σημείωσε.