Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στο νησί που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη.

Νέος μεγάλος μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ

Μία μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 10:30, 24 χιλιόμετρα ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 344 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.

Νωρίτερα μετασεισμός 3,8 Ρίχτερ έγινε στην Κρήτη λίγα λεπτά μετά την αρχική ισχυρή δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, που έγινε βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο. Ο μετασεισμός έγινε 19 χλμ βορειοδυτικά της Άρβης και ήταν και αυτός επιφανειακός, με βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι αυτή την ώρα στο Ρέθυμνο

Κανένα πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι αυτή την ώρα στο Ρέθυμνο, ως αποτέλεσμα του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στο Ηράκλειο στις 9:15 το πρωί.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, συνεργαζόμενες με την πολιτική προστασία της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης, είναι σε πλήρη κινητικότητα και ετοιμότητα ενώ το σύνολο των υπηρεσιών και κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή. Επίσης σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί που να αφορά σχολικά κτίρια ή αίθουσες και όλα μέχρι στιγμής, έχουν κινηθεί με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας.