Προσφυγή εργαζομένων της ΕΥΑΘ και πολιτών στο ΣτΕ

Αντιδρούν στη «σιωπηρή άρνηση» να ανακληθεί η μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ


ΕΛΛΑΔΑ
18:18
27/11/2014
Προσφυγή εργαζομένων της ΕΥΑΘ και πολιτών στο ΣτΕ
loading

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ και πολίτες της Θεσσαλονίκης, κατά της «σιωπηρής άρνησης» της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να απαντήσει εντός τριμήνου σε αίτημά τους, για ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΕΥΑΘ προς στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το αίτημα είχε κατατεθεί στην Επιτροπή και στον υπουργό Οικονομικών ως πρόεδρό της και η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε την τελευταία μέρα της προθεσμίας. Οι προσφεύγοντες ζητούν να αναγνωριστεί και για την ΕΥΑΘ, ό,τι αποφάνθηκε η Ολομέλεια ΣτΕ την άνοιξη και για την περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, ενώ γίνεται επίκληση και του δημοψηφίσματος δήμων της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ την 18 Μαΐου.

Μεταξύ των ονομάτων που υπογράφουν την προσφυγή, ως πολίτες, είναι και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, των δημοτικών συμβούλων Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, Ελεάννας Ιωαννίδου, πανεπιστημιακών, μελών του SOSτε το Νερό», κ.α.

«Ζητούμε την ακύρωση της σιωπηρής άρνησης ανάκλησης της υπ' αριθμ. 206/25.4.2012 (ΦΕΚ 1363/Β΄/26.4.2012) αποφάσεως της ως άνω Επιτροπής, κατά το μέρος που δι' αυτής μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ 12.348.000 μετοχές της εταιρίας «ΕΥΑΘ Α.Ε.», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 34,017% επί του μετοχικού κεφαλαίου της ως άνω εταιρίας, καθώς και κάθε άλλης συναφούς μεταγενέστερης διοικητικής πράξης. Να υποχρεωθεί η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων να ανακαλέσει την ανωτέρω απόφασή της» αναφέρεται στην προσφυγή προς το ΣτΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει