Ο μαζικός εμβολιασμός των κρατουμένων ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη, 1η Ιουλίου, σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχουν εξασφαλιστεί 6.105 μονοδοσικά εμβόλια έτσι ώστε να εμβολιαστούν όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για την ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας έχουν δημιουργηθεί 27 κέντρα υγείας εντός των φυλακών και 45 εμβολιαστικές γραμμές, τις οποίες στελεχώνουν περισσότερα από 80 άτομα.

Με την ευκαιρία της έναρξης των εμβολιασμών, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, επισκέφτηκε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

«Παρακολούθησα τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν στον Κορυδαλλό και σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς», τόνισε σε δηλώσεις της η Σοφία Νικολάου όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Καλώ και τους υπόλοιπους κρατούμενους να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο ώστε να χτίσουμε το “τείχος ανοσίας” και μέσα στα καταστήματα κράτησης, όπως και σε όλη την κοινωνία».