Οι τεχνικές για να βρουν τον υπόγειο λαβύρινθο της Αμφίπολης

Νέες έρευνες επιστημόνων την ερχόμενη εβδομάδα


ΕΛΛΑΔΑ
16:28
08/11/2014
Οι τεχνικές για να βρουν τον υπόγειο λαβύρινθο της Αμφίπολης
2
loading

Νέες έρευνες θα ξεκινήσει την εβδομάδα που μας έρχεται ο Γρηγόρης Τόσκας, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την επιστημονική διασκόπηση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπόγειο οικοδόμημα φέρεται να έχει τη μορφή ενός υπόγειου λαβύρινθου και η αποκρυπτογράφησή του, σε πρώτο στάδιο, μοιάζει να είναι δουλειά των επιστημόνων του Αριστοτελείου, πριν αναλάβουν οι αρχαιολόγοι της διεπιστημονικής ομάδας της Κατερίνας Περιστέρη.

Εξάλλου, τα συμπεράσματα, στα οποία θα καταλήξουν οι επιστήμονες της ομάδας Τόσκα, αναμένεται να γίνουν το «εργαλείο» των αρχαιολόγων για τη συνέχεια της ανασκαπτικής διαδικασίας.

Στόχος της δευτεροβάθμιας διασκόπησης είναι να προσδιοριστούν τα σημεία στα οποία θα γίνουν οι τομές για να έρθουν στο φως κι άλλα τυχόν ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γρηγόρης Τόσκας και η ομάδα του επιθυμούν την απεικόνιση της εσωτερικής δομής του γεωλογικού σχηματισμού, που αποτελεί το γέμισμα του τύμβου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει φυσικό βράχο, κοιλώματα του βράχου, χώμα και λίθινες κατασκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα θα βεβαιωθεί πρώτα για την ποιότητα των σημάτων που θα συλλέξει, ενώ, στη συνέχεια, για το σύνολο των μετρήσεων θα υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία, αν είναι θετικά, θα αποτελέσουν τον... οδηγό της αρχαιολογικής σκαπάνης, μετά και από την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο, άλλωστε, θα παραδοθούν οι μελέτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar spyros

    Eίναι μοναδικο και εξαιρετικο μνημειο σε ολοκληρο τον κοσμο που θα τον απασχολησει στα επομενα χρονια

    1. avatar nikolaos

      σοβαρααααα λες να προλάβουμε;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει