Ως «μεγάλο θησαυρό», μέσα από τον οποίο «οι Έλληνες μαθαίνουν την ιστορία τους περισσότερο», χαρακτήρισε η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου την ανασκαφή στον τάφο της Αμφίπολης.

«Ήδη το μνημείο που βρέθηκε είναι εξαιρετικής σημασίας ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκει. Είμαστε σε αναμονή. Το θέμα της Αμφίπολης έχει μπει στο επίκεντρο του κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γκερέκου.

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου ενημερώνονται καθημερινά για τα νέα ευρήματα στο λόφο Καστά ενώ η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου δέχεται χιλιάδες επισκέψεις από Ελλάδα και εξωτερικό και η Άντζελα Γκερέκου θεωρεί ότι η προβολή θα κάνει καλό στη χώρα, ενώ υπερασπίζεται και το επικοινωνιακό overdose: «Έστω και αυτό το επικοινωνιακό μπαράζ που, άλλοι το βρίσκουν αρνητικό και άλλοι θετικό, εγώ το βρίσκω θετικό με την έννοια ότι έχει αφυπνίσει τις συνειδήσεις».

«Οι εξελίξεις μας καθιστούν επίκεντρο για τον πολιτισμό μας που τον γνωρίζουμε όλοι μας ενδεχομένως σε γενικές γραμμές. Δεν το γνωρίζουμε όμως σε βάθος διότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν μαθαίνει στα παιδιά μας ποιες είναι οι ρίζες της», δήλωσε ακόμη η υφυπουργός Πολιτισμού.

Η κυρία Γκερέκου θεωρεί ότι η ανάδειξη του πολιτισμού αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγούμε από την κρίση.