Μετά την αντιπεριφέρεια Χανίων και ο δήμος της πόλης τίμησε τη 19χρονη Ντοά Αλ Ζάμελ από τη Συρία, που παλεύοντας τέσσερις ημέρες με τα κύματα στη θάλασσα της Μεσογείου έσωσε, κρατώντας στην αγκαλιά της, ένα κοριτσάκι 17 μηνών, τη μικρή Νάντια.

Στην ομιλία του, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε το μεσημέρι, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας χαρακτήρισε σπάνιες τέτοιες πράξεις αυταπάρνησης και αλτρουισμού και έκανε γνωστό ότι θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων να εκδοθεί ψήφισμα υποστήριξης και συμπαράστασης, το οποίο θα γνωμοδοτεί θετικά και θα παροτρύνει τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, διευκολύνοντας την τιμητική πολιτογράφηση της Ντοά, εφόσον αυτή είναι η επιθυμία της, ή οποιασδήποτε άλλη διευκόλυνση χρειαστεί, ώστε να καταστεί δυνατή η μόνιμη παραμονή της σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θεωρήσαμε χρέος μας ως δήμος Χανίων να πράξουμε το αυτονόητο και να σε τιμήσουμε, όχι μόνο γιατί βρέθηκες στη θάλασσα, όταν λαθροδιακινητές βύθισαν εσκεμμένα το σκάφος στο οποίο επέβαινες, και σώθηκες, αλλά και επειδή κατόρθωσες, δείχνοντας ασύγκριτη γενναιότητα να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων.

Εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος προσέφερε στη 19χρονη ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πράξης της την τιμητική πλακέτα του Δήμου Χανίων.

Ακολούθησαν συγχαρητήρια και λόγοι επιβράβευσης από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ η νεαρή κοπέλα για μια ακόμα φορά ευχαρίστησε όλους όσοι από την αρχή βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται δίπλα της.