«Η αγάπη και η πίστη μου για τη ζωή με έσωσαν από τα κύματα και μου έδωσαν δύναμη να παλέψω και να σώσω το μικρό κοριτσάκι των 17 μηνών». Με τα λόγια αυτά, η 19χρονη Ντοά Ζάμελ που το πρωί τιμήθηκε από την αντιπεριφέρεια Χανίων γύρισε σήμερα το ρολόι του χρόνου πίσω και θυμήθηκε την περιπέτεια που έζησε παλεύοντας με τα κύματα και τις αντιξοότητες για 4 ημέρες στη θάλασσα της Μεσογείου.

«Θυμάμαι κάθε μια από τις στιγμές που έζησα όμως η αγάπη και η φροντίδα των ανθρώπων που με φιλοξενούν με βοηθά να ξεχάσω την περιπέτειά μου» δήλωσε παραλαμβάνοντας, από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, τιμητικό δίπλωμα καθώς και το έμβλημα της περιφέρειας που δίδεται σε όσους διακρίνονται για εξαίρετες πράξεις.

«Επιθυμία μου είναι να έρθουν στην Ελλάδα, από την Αίγυπτο όπου βρίσκονται, οι γονείς και τα τρία μου αδέλφια» δήλωσε ακούγοντας από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων ότι οι υπηρεσίες του θα στείλουν στα συναρμόδια υπουργεία τα στοιχεία της κοπέλας, ενισχύοντας το αίτημά της να της δοθεί κατ’ εξαίρεση η ελληνικη υπηκοότητα ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Την 19χρονη κοπέλα θα τιμήσει στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων σήμερα στις 15:00 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, θα προτείνει στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης και συμπαράστασης προς τη Ντοά Αλ Ζαμέλ, γνωμοδοτώντας θετικά και παροτρύνοντας τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, διευκολύνοντας την έκδοση ελληνικής ιθαγένειας «τιμής ένεκεν» προς τη 19χρονη.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στα διεθνή ύδατα της Μάλτας βυθίστηκε σκάφος, που μετέφερε περίπου 500 Σύριους και Παλαιστίνιους μετανάστες. Έπειτα από τέσσερις ημέρες περισυνελέγησαν έντεκα μόνο επιζήσαντες, μεταξύ των οποίων και η τιμώμενη.