Καθηγητής φυσικής σε σχολείο στα νότια προάστια της Αττικής αρνήθηκε να φορέσει μάσκα με αποτέλεσμα να βάλει απουσία σε όσους μαθητές αρνήθηκαν να μπουν στην τάξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο καθηγητής φέρεται να έχει στείλει σε μαθητή του mail στο οποίο αναφέρεται στα self test περιγράφοντας πόσο επικίνδυνα είναι.

«Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: «Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας». Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό» καθώς και ότι «η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια), δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Ένα mail που εστάλει, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και φυσικά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.