Την εκδοχή του για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε αεροσυνοδό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα δίνει ο κατηγορούμενος επιβάτης που συνελήφθη όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος.

«Ήμουν τόσο φορτισμένος από κάποια προσωπικά μου ζητήματα που δεν θυμάμαι, ειλικρινά, μπορεί να είπα κάτι, αλλά δεν άσκησα ούτε κάποια σωματική πράξη, ούτε τίποτα» αναφέρει ο κατηγορούμενος στο Mega.

«Και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει καμία πρόθεση από εμένα για σεξουαλική παρενόχληση. Ζητάω συγγνώμη και αυτό όπου διώκομαι και πολύ σωστά διώκομαι, είναι για παρακώλυση της πτήσης και για απείθεια προς τον πιλότο. Αλλά αυτό με τη σεξουαλική παρενόχληση μας πηγαίνει αλλού. Ήτανε σίγουρα κάποια παρανόηση και παρεξήγηση» υπογραμμίζει.

Τι συνέβη στο αεροσκάφος

Στο μεταξύ η αεροσυνοδός που δέχτηκε τη σεξουαλική παρενόχληση ολοκλήρωσε την κατάθεσή της χωρίς να υποβάλει μήνυση. Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους έδωσαν κατάθεση το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Α.Τ. του αεροδρομίου επί ένα τρίωρο.

Έτσι ο 50χρονος επέστρεψε την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη με άλλη πτήση της ίδιας εταιρίας, κάτι που σημαίνει ότι πιθανόν δεν είχε ενεργοποιηθεί λίστα περιορισμού, όπως συμβαίνει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 50χρονος επιβάτης προσπάθησε να αυτοϊκανοποιηθεί μέσα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια πτήσης από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα. Αμέσως μετά το συμβάν ισχυρίστηκε ενώπιον μελών του πληρώματος του αεροσκάφους ότι είναι παντρεμένος και πατέρας δυο μικρών κοριτσιών και εκλιπαρώντας ταυτόχρονα, ζήτησε να μην ειδοποιηθούν οι αστυνομικές Αρχές του Ελευθέριος Βενιζέλος ώστε να αποφύγει την σύλληψη, φοβούμενος και το ενδεχόμενο να κινηθεί εναντίον του νομικά η ιπτάμενη συνοδός.

Επιτέθηκε στην αεροσυνοδό με σκοπό να αυτοϊκανοποιηθεί πάνω της

Η αεροσυνοδός έγραψε στην αναφορά της, ότι ο 50χρονος της επιτέθηκε προκειμένου να την θωπεύσει με σκοπό να αυτοϊκανοποιηθεί πάνω της. Παρά την ταραχή της, παρέμεινε ψύχραιμη και έσπευσε να ειδοποιήσει την προϊσταμένη της, η οποία με την σειρά της ειδοποίησε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της ζήτησε να πάει στην τουαλέτα πριν από αυτόν, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα.

Ο έμπειρος πιλότος ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου της Αθήνας και έτσι όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος, ο επιβάτης, ο οποίος καθόταν στις τελευταίες σειρές, συνελήφθη στη φυσούνα από τους αστυνομικούς που τον περίμεναν για να τον οδηγήσουν στο Αυτόφωρο με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα είχε προσπαθήσει να αυτοϊκανοποιηθεί στο κάθισμα του, σκηνικό που έγινε αντιληπτό από τους επιβάτες των τελευταίων θέσεων.