Η επίσκεψη του γάλλου εκπροσώπου Τύπου, Christophe Riedel, στην προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής, από τις 2 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, έγινε μετά και τις επισκέψεις εκπροσώπων Τύπου της γαλλικής έκδοσης Nouvel Observateur -Week End, του Eric Pacier από την ειδική γαλλική έκδοση Ceo, της Annic Dornez από το CD-Traveller και του food blogger Sebastian Ripari, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2014 στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos Area KOUZINA.

Και ενώ το αφιέρωμα του Christophe Riedel στην πολυτελή έκδοση «Ou? Magazine» αναμένεται, τα αφιερώματα των υπολοίπων έχουν ήδη δημιουργήσει αίσθηση στη γαλλική αγορά, αφού εστιάζουν στην προβολή της προ του Άθω περιοχής μέσω «μιας μεγάλης μεσογειακής γαστρονομικής γιορτής», όπως χαρακτηριστικά γράφει στα social media ο διαμορφωτής της γαλλικής γαστρονομικής κοινής γνώμης, Sebastian Ripari, αναφερόμενος στο Mount Athos Area KOUZINA.

Από την άλλη ο Christophe Riedel ακολούθησε πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να συνδέσει τις εναλλακτικές τουριστικές μορφές των προαθωνικών και αριστοτελικών περιοχών με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ιδιαίτερη ήταν η «γαστρονομική» του περιπλάνηση στα πιάτα του Mount Athos Area KOUZINA, ενώ η εμπειρία που απέκτησε ακολουθώντας τον αριστοτελικό περίπατο χαρακτηρίσθηκε από τον ίδιο ως μοναδική.

Ο κύκλος των δραστηριοτήτων προβολής της προαθωνικής περιοχής στη Γαλλία θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι, όπου στο τέλος του φθινοπώρου, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει παρουσίαση της χρήσης των βοτάνων του Άθωνα και του Αριστοτελικού Βουνού στη σύγχρονη κοσμετολογία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εν λόγω δράσης θα αναρτηθεί σύντομα στο blog της επίσημης ιστοσελίδας του οργανισμού www.mountathosarea.org.