Το τελευταίο αντίο στον Μπόρις Μουζενίδη, τον ομογενή επιχειρηματία που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό στην Ρωσία, είπαν σήμερα Πέμπτη (1/4) στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες.

Η κηδεία έγινε σε κλίμα συγκίνησης, οδύνης και βωβού πόνου, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, με τήρηση των αποστάσεων, στην ενορία στην οποία κατοικούσε με την οικογένειά του από το 1993, όταν ήρθε στην Ελλάδα από το ελληνικό χωριό Ημέρα της Γεωργίας, όπου είχε γεννηθεί.

Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη και η εξόδιος ακολουθία του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου Μουζενίδη, τελέστηκε από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου, αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα και τον πατέρα Ιωάννη από την ενορία της Νικόπολης όπου διαμένουν πολλοί παλλινοστούντες.

Η κηδεία έγινε στα κοιμητήρια της Νέας Ευκαρπίας και επιτράπηκε η είσοδος μόνο στους στενούς συγγενείς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, με την αστυνομία να αναλαμβάνει την τήρηση των μέτρων.

Η σορός του επιχειρηματία μεταφέρθηκε από τη Μόσχα στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, 30 Μαρτίου, με ειδική πτήση της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, που ο ίδιος ίδρυσε το 2013. Η τελευταία του πτήση ήταν με τον κωδικό ELB1961, την ημερομηνία γέννησης του επιχειρηματία που νοιαζόταν τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, προσφέροντας τους εργασίες σε όλες της εταιρίες του ομίλου.

https://www.youtube.com/watch?v=4na_E5pn1mo&t=18s

Πέθανε από κορονοϊό

Στις 8 Ιουνίου ο Μπόρις Μουζενίδης θα γινόταν 61 χρονών. Πέθανε σε νοσοκομείο της Μόσχας τα ξημερώματα του Σαββάτου (27.03.), από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Στο μνημόσυνο στη Μόσχα που έγινε στο μοναστήρι Πόκροβ, την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Γενικός πρόξενος, Πρέσβης Νικόλαος Κρίκος και ο διευθυντής του ΕΟΤ στη Ρωσία Πολύκαρπος Ευσταθίου .

Στην επιστροφή για την Ελλάδα κι όταν το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την Ουκρανία, οι υπάλληλοι του γραφείου του στο Κίεβο, ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα το στιγμιότυπο οθόνης του «flight radar» της ELB1961 αποχαιρετώντας μ αυτόν τον τρόπο τον Μπόρις Μουζενίδη ενώ στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη οι πιλότοι σχηματίζοντας στον ουρανό το σύμβολο του άπειρου, πέταξαν συμβολικά πάνω απ τα γραφεία της Ellinair, της Grekodom και της Mouzenidis Travel.

Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από το Grtimes.gr.