Θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο μέρες οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, αλλά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ακόμα και στις πεδινές περιοχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Στην Αττική, όπως είπε, έγινε το πρώτο πέρασμα χιονοπτώσεων, ωστόσο αυτές θα συνεχιστούν στα βόρεια προάστια.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όμως, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, «έρχεται η ώρα της Αττικής» όπως είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν το νομό, ωστόσο αξιόλογη χιονόστρωση θα δούμε στα βόρεια προάστια. «Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας. Αύριο θα είναι ένας καθαρός χιονιάς για την Αττική» είπε.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Στην Αττική θα έχουμε χιονοκύματα, με ανοίγματα

Από σήμερα το βράδυ και κυρίως το πρωί της Τρίτης θα χτυπήσει το δεύτερο και βασικότερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -18 στην Ήπειρο» ανέφερε.

«Στην Αττική θα έχουμε χιονοκύματα, με ανοίγματα κατά διαστήματα, σήμερα, όμως από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Αύριο, Τρίτη, μπορεί να δούμε χιονοπτώσεις και σε κεντρικές περιοχές, αν το επιτρέψουν οι άνεμοι, που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ» ανέφερε στο OPEN.

Οι χιονοπτώσεις του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας, εστιάζονται κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Στερεάς, την Αττική και τη Βοιωτία, προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και σιγά σιγά θα επεκτείνονται και προς την περιοχή της Κρήτης.