Λύσεις στο θέμα της εισαγωγής του τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ αναζητούν οι καθηγητές στο Αριστοτέλειο.

Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο 18χρονος μαζί με τον πατέρα του, Σωτήρη, με αντιπροσωπεία του ΑΠΘ, ζητούμενο ήταν να βρεθούν λύσεις για το πώς θα μπορέσει τελικά ο μαθητής να φοιτήσει στο συγκεκριμένο Τμήμα.

Στη συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, προτάθηκε στο μαθητή να σπουδάσει στο Τμήμα Μαθηματικών και στη συνέχεια να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε θεωρητικό κλάδο της Φυσικής.

Από εκεί και πέρα όμως, όπως λέει η οικογένεια του 18χρονου, ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, ανέφερε ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους καθηγητές του Τμήματος Φυσικής στην οποία θα συμμετάσχει και ο καθηγητής του σχολείου στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής με σκοπό να εξειδικεύσει τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει το πανεπιστήμιο σε υποδομές προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον 18χρονο να παρακολουθήσει τα εργαστηριακά μαθήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής ο Πρύτανης του ΑΠΘ δεσμεύτηκε ότι προωθήσει αίτημα στον υπουργό Παιδείας, ώστε να καλυφθούν από την Πολιτεία οι σχετικές δαπάνες, στις οποίες ανέφερε ότι θα συνδράμει και ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Πάντως, ο 18χρονος μαθητής θέλει να φοιτήσει στο συγκεκριμένο Τμήμα και να μην αναγκαστεί να μετακομίσει από το σπίτι του και πρέπει η απόφαση για το μέλλον του να παρθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού για εκείνον.