Για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας αλλά και για την απαγόρευση των συναθροίσεων μίλησε από το βήμα της Βουλής την Τρίτη (26/1) η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της εξωτερικής μας πολιτικής, έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια και για το θέμα των διερευνητικών επαφών με τη γείτονα χώρα τόσο στο εσωτερικό, σε όλους εμάς, όπως και έναντι των γειτόνων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με εθνική αυτοπεποίθηση και με σοβαρότητα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Αυτό αναμένει να κάνουμε η ελληνική κοινωνία και αυτό πράττουμε», είπε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε και τις επικρίσεις στην απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συναθροίσεις. «Εδώ και έναν χρόνο ταλαιπωρούμαστε από μία φονική πανδημία που έχει στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, που έχει διακόψει τον οικονομικό κύκλο και την κοινωνική δραστηριότητα και μας έχει κρατήσει μέσα στο σπίτι. Μου είναι αδιανόητο να αποτελεί αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το γιατί δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις και πορείες χιλιάδων ανθρώπων, ώστε να ευνοηθεί η περαιτέρω υπερμετάδοση», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τι ίσχυε, δηλαδή, μέχρι τώρα; Ήταν όλοι έξω σε συγκεντρώσεις; Δεν είχαμε επιμέρους αποφάσεις ανάλογα με τη συγκέντρωση; Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, αναφέρεται η από της 22/1/2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με την οποία προτείνεται αυτό το όριο των εκατό ατόμων. Δεν πρόκειται, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, για θέμα δημοκρατίας, αλλά πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας και μόνον» επεσήμανε.

TAGS