Καταγγελία για την αναίτια επίθεση σε βάρος φωτορεπόρτερ από μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από το Εφετείο περιμένοντας την άφιξη του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης, Μάριος Λώλος.
Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΦΕ καταδικάζει τα «δολοφονικά χτυπήματα», όπως τα αποκαλεί, σε βάρος εκπροσώπων του Τύπου και τονίζει ότι η Αστυνομία έβλεπε χωρίς όμως να δρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του

«Η καταγγελία που κάνουμε έχει δύο αποδέκτες: Πρώτον είναι δολοφονικό χτύπημα να βρίσκεται κάτω συνάδελφος και να τρώει κλωτσιά στο κεφάλι. Δεύτερον η αστυνομία όταν είναι παρούσα πρέπει να δρα. Γι’ αυτό και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση σε βάρος συναδέλφων, που φωτογράφιζαν με κανόνες δεοντολογίας χωρίς να τραβάνε πρόσωπα.

Ο ένας συνάδελφος δέχθηκε επίθεση με μπουνιά και έπεσε κάτω. Ο επόμενος που πέρασε του έριξε κλωτσιά με μπότα και είναι τώρα στο νοσοκομείο. Η άλλη συνάδελφος που χτυπήθηκε ήταν εγχειρισμένη και τώρα βρίσκεται στο σπίτι της διπλωμένη από τον πόνο.

Δεν υπήρχαν πολίτες στο σημείο. Δεν είχαν δουλειά εκεί. Ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και χτύπησαν συναδέλφους ενώ η αστυνομία κοιτούσε. Η επίθεση κατά των συναδέλφων έγινε μετά τις πέτρες που έπεσαν και το περιστατικό. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Οι συνάδελφοι δάρθηκαν μπροστά στα μάτια αστυνομικών».