Με έξι χρόνια κάθειρξη τιμώρησε σήμερα το Τριμελές Εφετείο της Λαμίας έναν 20χρονο που κρίθηκε ένοχος, γιατί πριν από τέσσερα χρόνια, σε ηλικία 16 ετών, κατά τη διάρκεια συμπλοκής τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του και του προκάλεσε ανήκεστο βλάβη στην υγεία του.

Αρχικά η υπόθεση είχε εκδικαστεί στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων πριν περίπου έναν χρόνο και εκεί το δικαστήριο είχε μετατρέψει την αρχική κατηγορία για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε «βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη» με συνέπεια να επιβάλει στον τότε 19χρονο, που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία, «παροχή κοινωφελούς εργασίας 1 έτους».

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων κατέθεσε έφεση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικήτας Θεολογίτης έναν μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και η οποία και κρίθηκε θετικά από τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας Κ. Χρυσοβέργη με συνέπεια χθες η υπόθεση να εκδικαστεί από μηδενική βάση.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζωντάνεψαν πάλι οι μνήμες της συμπλοκής των τότε εφήβων, στον εσωτερικό χώρο μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Λαμίας, συμπλοκή, που είχε σαν συνέπεια ένας εκ των δύο να χτυπήσει στο κεφάλι και να μείνει παράλυτος.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής το θύμα έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, που είχε τσιμεντένιο δάπεδο, και χτύπησε στο κεφάλι με συνέπεια να υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες, να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι και να νοσηλεύεται όλα τα επόμενα χρόνια σε διάφορα κέντρα αποκατάστασης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην απολογία του, σήμερα, ο 20χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε από πρόθεση τον συνομήλικό του και ισχυρίστηκε ότι εκείνος «παραπάτησε» και «έπεσε». Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη συμπλοκή χωρίς όμως να καταθέτουν ότι είδαν τον κατηγορούμενο να σπρώχνει τον συνομήλικό του στο κενό.

Παρά τη μεταμέλεια που δήλωσε ο 20χρονος στο Δικαστήριο, η έδρα δεν πείστηκε, τον έκρινε ένοχο για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Οι συνήγοροί του δηλώνουν ότι θα καταθέσουν αναίρεση θεωρώντας την ποινή ιδιαίτερα μεγάλη.

Ο 20χρονος κρατείται στην ΑΔ Φθιώτιδας και αύριο θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί.