Το πλήρωμα τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού έχει μεταφερθεί για προληπτικές εξετάσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, έπειτα από ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12:40 όταν η ερπύστρια του τεθωρακισμένου οχήματος, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί λίγα μέτρα έξω από την πύλη του στρατοπέδου στην περιοχή του Σουφλίου.

Άμεσα ο οδηγός ΕΠΟΠ λοχίας και ο πυροβολητής έφεδρος οπλίτης, μεταφέρθηκαν στο ιατρείο της μονάδας όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λοχίας φέρει μικροτραύμα στο χέρι και ο οπλίτης αμυχές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από τον αρχηγό ΓΕΣ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Σχολή Ευελπίδων, όπου βρίσκονταν με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών.

Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πληρώματος, έδωσε οδηγίες για πλήρη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας σε όλες τις δραστηριότητες.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεξάγει έρευνα για τη διακρίβωση των αιτιών του συμβάντος.

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Μ113 επέστρεφε από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση και ανήκει στο 558 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού.