Στην έκδοση μιας επετειακής σειράς γραμματοσήμων και φιλοτελικών προϊόντων προχώρησε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τα ΕΛΤA, στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων της Πολιτικής Προστασίας (1995-2020).

Πρόκειται για μια έκδοση με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφιερωμένη σε όλους τους φορείς (Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ) που συνδράμουν την Πολιτική Προστασία στην αποστολή της.

Όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωση της, η ειδική αυτή έκδοση «αναδεικνύει τη διακλαδικότητα του έργου της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία, τον διαρκή συντονισμό και την ομαδικότητα όλων των στελεχών που ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους για την προστασία όλων μας. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από την Πολιτική Προστασία προς τις γυναίκες και τους άνδρες που μας κρατούν όλους ασφαλείς από κάθε απειλή, από κάθε κίνδυνο».

«25 χρόνια Πολιτική Προστασία. 25 χρόνια προσφοράς στο συνάνθρωπο. Γιατί αυτό είναι το καθημερινό στοίχημα των ανδρών και των γυναικών της Πολιτικής Προστασίας: η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών. 25 χρόνια τώρα, η Πολιτική Προστασία είναι οι άνθρωποί της, οι οποίοι με την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους μάς κρατούν όλους ασφαλείς», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσθέτει: «Σε αυτούς λέμε ευχαριστώ, σήμερα, με αυτή την ειδική έκδοση. Στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τους ανθρώπους μας που με μοναδικό θάρρος και αυταπάρνηση προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων τους».

«25 χρόνια που τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τους ανθρώπους. 25 χρόνια και συνεχίζουμε», καταλήγει.