Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (10/12) η Ελλάδα, με την Αττική να είναι αυτή στην οποία σημειώνονται ισχυρές βροχές.

Επίσης, καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται να πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί. Βροχές αναμένονται στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο Αιγαίο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως το πρωί στα ηπειρωτικά, στη συνέχεια στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στo Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και από το απόγευμα στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό, το meteo.gr προτρέπει να συμβουλευόμαστε την υπηρεσία «ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» για τον σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες του οδικού δικτύου σήμερα το μεσημέρι, όπου με μπλε και μωβ αποχρώσεις φαίνονται τα τμήματα του δικτύου όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους και στην Αττική, κατά το διάστημα από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζεται χαρακτηριστικά η κατανομή της βροχής που αναμένεται κατά το τρίωρο 11:00 -14:00.