Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα για πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο, με έναν ηλικιωμένο να έχει χάσει τη ζωή του σύμφωνα με τοπικά Μέσα. Οι υπόλοιποι τρόφιμοι φέρεται να είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το kavalanews.gr κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο «Προκόπειο Ίδρυμα» στην Καβάλα εντόπισαν πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού, με την κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων να μην εμπνέει ανησυχία.

Ωστόσο, σήμερα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ένας 86χρονος που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καβάλας με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, έχασε τη ζωή του.

Τι αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος

Το kavalapost.gr μεταδίδει την ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος, το οποίο αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, όπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προ­νοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, έτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρός αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού σε περιθαλ­πο­μένους και εργαζομέ­νους του Ιδρύματος.

Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες υπεύθυνες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμ­φωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, όπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθησίας».

*Φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.