Πάνω από 10.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Μειωμένο το  ιικό φορτίο στην Αθήνα σύμφωνα με τη μελέτη των λυμάτων


ΕΛΛΑΔΑ
8:40
21/11/2020
Πάνω από 10.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική
9
loading

Θετικά αποτελέσματα φαίνεται πως έχουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, στον ΑΝΤ1, το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 50%, βάσει τις τελευταίες μελέτες στα λύματα.

«Αυτή τη στιγμή η Αθήνα πάει πάρα πολύ καλά και έχει μειωθεί αρκετά το ιικό φορτίο και τις τελευταίες 10 ημέρες έχει γίνει μια πολύ μεγάλη μείωση που είναι πάνω από 50%», ανέφερε ο καθηγητής.

Επιπλέον, ο κ. Θωμαΐδης ανέφερε ότι «οι ενεργοί φορείς του κορονοϊού σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση είναι περίπου 12.000».

Οι μετρήσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, συνεχίζονται ενώ, πλέον, θα προχωρήσουν παράλληλα και στη λεγόμενη χωρική μέτρηση των λυμάτων προκειμένου εκτός από τη γενική εικόνα να έχουν μετρήσεις και ανά περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Παντως…

  ...Για τα λύματα της Χαμολιας πως δεν είπατε τίποτα ,περιέργως... Τελείωσε η χρηματοδοτηση; (2η φορά το γράφω σήμερα, γιατί δεν το δημοσιευετε; φοβαστε; εγώ οχι)

 2. avatar ευτυχως εχουμε ιδιωτικο τομεα

  Την ώρα που νοσηλεύτριες με μισθό 800 ευρώ σπεύδουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν, οι ιδιώτες κλινικάρχες αρνούνται να δώσουν κλίνες γιατί δεν θα έχουν κέρδος και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί 3000 ευρώ τον μήνα αφορολόγητα και πενταπλάσια πλασματική προϋπηρεσία προκειμένου οι ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν το ΕΣΥ.
  Κάποιες πασχίζουν να σώσουν ζωές, ενώ άλλοι κερδοσκοπούν με τον θάνατο. Ή όπως είπε ο Στυλιανίδης, είναι «η δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που αμφισβητεί η Αριστερά».

 3. avatar Μάλιστα!

  10.000 λοιπόν σε πληθυσμό 5.000.000+ θα έλεγα ότι τουλάχιστον βράζει ε? Γιατί δεν τι γράψατε?? 🤔

  1. avatar BigBadWolf

   Βλέπω οτι ούτε 100 νεκροί σε μια μέρα δεν μπορούν να κάνουν να δει αυτόν που δεν θέλει.

 4. avatar Ποδονίπτης του μητσοτάκη για να με σώσει από τον ΟΑΕΔ

  όσοι έχετε τον ιό να με καλείτε να τα μαζεύω σε λεκάνη, μην τα πετάτε μέσα, θα μας χαλάσετε τα βιοκαύσιμα που θέλουμε για την πράσινη ανάπτυξη

 5. avatar G.M.

  Έχω κάποιες ενστάσεις σχετικά με την παγκόσμια αντιμετώπιση του κορονο\'ι\'ού.
  1. Γιατί δεν υπάρχει μια επίσημη ερώτηση προς την Κίνα σχετικά με το πώς έχει ελέγξει τόσο αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού?
  2. Γιατί κανένα κράτος δεν πήρε τα σωστά μέτρα εγκαίρως ώστε να αποφύγει το 2ο κύμα?
  3. Παρακολουθώ, όσο αυτό δημοσιοποιείται, τις δηλώσεις επιστημόνων στους οποίους προτάθηκε η συμμετοχή σε εθνικές επιτροπές και αρνήθηκαν γιατί θα ελέγχονταν πολιτικά. Γιατί να υπάρχει τέτοιος έλεγχος σε επιστημονικές επιτροπές?
  4. Εμβόλια τόσα πολλά και σε τόσο σύντομο διάστημα νομίζω ότι δεν έχουν ξαναβγεί... Όπως και τόσα παραπλανητικά-εκφοβιστικά άρθρα όπως αυτό εδώ που ουσιαστικά μιλάει για ένα ποσοστό ενεργών κρουσμάτων 0.2%!
  5. Όταν βγουν τα εμβόλια και εμβολιαστούν αυτοί που θέλουν για τους υπόλοιπους θα είναι προαιρετικός ο εμβολιασμός όπως λένε ή έστω με κάποιον έμμεσο τρόπο θα γίνει υποχρεωτικός ?
  (Πληροφοριακά ακολουθώ τις οδηγίες του κράτους αν και δε συμφωνώ με κάποιες, όπως τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούςχώρους χωρίς συνωστισμό. Ως προς την εμφάνιση του ιού όμως, ειλικρινά δεν έχω πειστεί ως προς την άρνηση επιστημόνων ότι δεν παρασκευάστηκε σε εργαστήριο γιατί ακριβώς οι επιτροπές αυτές ελέγχονται).
  Περιμένω απαντήσεις με την οπτική γωνία των άλλων.

  1. avatar Απάντηση G.M.

   Φίλε μου, έχεις δίκιο για όλα αλλά δεν ξέρεις τι λες. Τη μια φορά λες να ρωτήσουμε τους Κινέζους και μετά λες δεν έχεις πεισθεί. Δεν έχεις τι να γράψεις και γράφεις φλυαρίες, ότι δεν συμφωνείς με τι μάσκα σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνοστισμό. Δεν μας λες, πώς καθορίζεται ο συνοστισμός και εάν υπάρχει ο υποκειμενισμός, εαν θα φοράει κανένας μάσκα. Τώρα που κατασκευάστηκε ο κορονοιός, είναι θέμα του υψίστου. Εάν πιστεύεις ρωτά και θα σου πει. Εγώ που ρώτησα, κανονικά με έγραψε

  2. avatar Αρρωστεια

   Η Κίνα και οι πέριξ αυτής χώρες έχουν το πολύ 10.000 νεκρούς σε πλυθησμό 2δις. Αυτές οι χώρες κ Αυστραλία ψωνίζουν από Κίνα το αντιγριπικο τους. Αυτή είναι η οπτική γωνία μου.

  3. avatar Η κυβέρνηση που ψήφισες

   δεν επιτρέπει αμφισβητήσεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει