«Τρωκτικά» και «κατσαρίδες» χαρακτήρισε η αντιδήμαρχος Αθηναίων Αλεξία Έβερτ τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε σάλο, την αντίδραση του Περισσού αλλά και την παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη που οδήγησε στην παραίτησή της από τον δήμο Αθηναίων.

Η κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας» που συνοδευόταν από χθεσινή φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, έγραψε πως «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα’ ναι!».

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς διαδικτυακούς φίλους να γράφουν από κάτω ότι δεν συνάδουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί με το πρόσωπο της κας Έβερτ, ζητώντας της παράλληλα να ανακαλέσει.

Από την πλευρά του, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Νίκος Σοφιανός, ανέφερε σε δήλωσή του πως «η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Αλεξία Έβερτ, με κατάπτυστες δηλώσεις, χαρακτήρισε «κατσαρίδες» και «τρωκτικά» τα μέλη του ΚΚΕ που διαδήλωσαν χθες στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δείχνουν το ήθος και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έχουν επιλέξει ορισμένοι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από αυτές τις άθλιες δηλώσεις είναι αυτονόητο το αίτημα των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για άμεση παραίτηση της συγκεκριμένης αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων».

Κώστας Μπακογιάννης: «Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτησή της»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε γνωστό ότι ζήτησε την παραίτηση της Αλεξίας Έβερτ μετά από το σάλο που προκάλεσε το σχόλιο της.

«Την Αλεξία Έβερτ την σέβομαι και την αγαπώ. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, αξιοπρεπής και ηθικός. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό.

Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.

Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές.

Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής.

Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου» ανέφερε.