Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, ωστόσο η διαδικασία δεν φάνηκε να κυλά ομαλά, παρά τα όσα υποστήριξε το υπουργείο Παιδείας μέσω άτυπης ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις αναφορές, υπήρξαν ξανά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν κατάφεραν να συνδεθούν, ή δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά τα μαθήματα.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το Webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους, καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», τόνισε σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», επισήμανε επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, αρκετά ήταν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν -ιδίως στο διαδίκτυο- στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, παρά τη διαβεβαίωση από πλευράς υπουργείου Παιδείας ότι η ροή των μαθημάτων ήταν ομαλή.

Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου ήταν συνδεδεμένα σήμερα (18/11), όπως έγινε γνωστό. Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.