Το πρώτο 9μηνο του 2010 παρατηρήθηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης στην κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που επισκέφτηκαν το λιμάνι ήταν 879 (+1,8% σε σχέση με το 2009).

Οι επιβάτες τράνζιτ ανήλθαν σε 1.165.938 (-6,0%) και οι επιβάτες κρουαζιέρας που χρησιμοποίησαν ως λιμάνι επιβίβασης τον Πειραιά ανήλθαν σε 366.212 (+13,5%).

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης παρά τη διεθνή και εσωτερική οικονομική κρίση και ορισμένα αρνητικά φαινόμενα στο χώρο διακίνησης της κρουαζιέρας, ο Πειραιάς συνέχισε κατά το 2010 να αποτελεί το κύριο λιμάνι κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι ο Πειραιάς αποτελεί για τις εταιρίες κρουαζιέρας το πιο οικονομικό λιμάνι της Μεσογείου, δεδομένου ότι μέχρι την 1η Απριλίου 2011 η τιμολόγηση παραμένει στα επίπεδα του 2008.

Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. παράλληλα με τη δημιουργία νέου τιμολογίου και αφού λάβει υπόψη του το νέο καθεστώς εισφορών, το οποίο θα προκύψει τις επόμενες ημέρες για τα κρουαζιερόπλοια, τα οποία φέρουν σημαία μη κοινοτικών χωρών (άρση cabotage) θα προχωρήσει σε πλήρη αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών κατά το 2011.