Η Φετινή χρονιά, ομολογουμένως, έχει φέρει τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την καθημερινότητά μας, από τις συναναστροφές μας μέχρι και τον τρόπο που βιώνουμε και τελούμε τις … αγαπημένες μας παραδόσεις. Η έλευση του κορονοϊού φαίνεται να έχει αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που μπορούμε να γιορτάσουμε και έως ότου τα πράγματα καλυτερεύσουν, καλούμαστε όλοι να εφοδιαστούμε με… τόνους υπομονής και να επαναπροσδιορίσουμε τις συνήθειες που εδώ και χρόνια θεωρούσαμε ως δεδομένες.

Όπως είναι αναμενόμενο, ανεπηρέαστα από την συγκεκριμένη νέα πραγματικότητα δεν μπορούν να μείνουν ούτε τα λατρεμένα, από μικρούς και μεγάλους, Χριστούγεννα. Παρόλα αυτά, πάντοτε υπάρχουν λύσεις προκειμένου να μπορέσουμε να νιώσουμε ακόμη και διαφοροποιημένα την μαγεία των Χριστουγέννων, έστω και αν αυτό φέτος θα γίνει σε μεγάλο βαθμό μέσα στο σπίτι μας, με την απαραίτητη ασφάλεια και συνέπεια που χρειάζεται να επιδείξουμε. Μέχρι τώρα η περίοδος των Χριστουγέννων ήταν συνδεδεμένη με μεγάλες στολισμένες αγορές, δώρα στους αγαπημένους μας και πολύ…συνωστισμό! Μπορεί λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα να θεωρούνται κάπως αβέβαια, δεν παύουν όμως πέρα από μια μαζική εορτή, να είναι μια περίοδος που συμβολίζει την ζεστασιά του σπιτιού και της ενωμένης οικογένειας.

Πώς μπορούμε όμως φέτος να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, και κυρίως, πώς θα διακοσμήσουμε το σπίτι μας, από την στιγμή που η βόλτα στα μαγαζιά, για τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια έχει γίνει δύσκολη από πολλές απόψεις; Η βέλτιστη συμβουλή που αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι: μην απελπίζεστε, και κυρίως παραμείνετε αισιόδοξοι και δημιουργικοί. Δείτε τον ερχομό των Χριστουγέννων ως μία πολύ καλή ευκαιρία να προσμένετε κάτι ενδιαφέρον, και ξεδιπλώσετε όλη την σας δημιουργικότητα προκειμένου να περάσετε όμορφα, με δραστηριότητες που σχετίζονται με το στόλισμα του σπιτιού.

Σύμμαχός μας σε αυτές τις γιορτές, ίσως και περισσότερο από ποτέ, είναι το διαδίκτυο. Και αυτό γιατί με την έλευσή του έχει διευκολύνει την ζωή όλων μας, σε πράγματα που παλαιότερα θα θεωρούσαμε έως και αδύνατα, ή απλά δεν θεωρούσαμε άξια εμπιστοσύνης. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, λοιπόν, ήρθε για να μείνει, αποτελώντας, στιγμές σαν αυτή, μια πολύ έξυπνη, ασφαλή και ξεκούραστη λύση προκειμένου να πραγματοποιήσει κανείς τις αγορές του, δίνοντας ταυτόχρονα στις επιχειρήσεις μια δίοδο για να προσφέρουν το εμπόρευμά τους στους καταναλωτές με έναν διαφορετικό τρόπο, πέραν του φυσικού καταστήματος.  Έτσι λοιπόν, η αγορά των απαραίτητων ειδών για την γιορτινή διακόσμηση των Χριστουγέννων μέσα από τα e-shops αποτελεί σωτήρια λύση, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους. Μια αξιόλογη περίπτωση καταστήματος εποχιακών ειδών  που έχει κάνεις δυναμικά την εμφάνισή του και στο διαδίκτυο, προσφέροντας την πλούσια θεματική συλλογή του στο ευρύ κοινό είναι το Epilegin. Χριστουγεννιάτικα δέντρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάθε λογής είναι διαθέσιμα, περιμένοντας τους λάτρεις των Χριστουγέννων να τα αποκτήσουν ανανεώνοντας το χώρο τους και μαζί τη διάθεσή τους. Ακόμη και αν ανήκετε στους… αντισυμβατικούς της κλασικής Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, υπάρχει και για εσάς επιλογή, με την ποικιλία διαφορετικών θεματικών επιλογών που προσφέρεται από το συγκεκριμένο κατάστημα. Μια βόλτα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, θα σας κάνει πράγματι να θέλετε να φέρετε τα Χριστούγεννα νωρίτερα στο σπίτι σας.

Αν νιώθετε ακόμη διστακτικοί να στολίσετε από τόσο νωρίς, και δεν εντυπωσιάζεστε με την ιδέα, καλύτερα σκεφτείτε το ξανά έχοντας στο μυαλό σας ότι σύμφωνα με ερευνητές, εκείνοι που στολίζουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα, θεωρούνται ότι τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι άνθρωποι από τους υπόλοιπους. Πράγματι, έρευνες έχουν δείξει ότι ο πρόωρος στολισμός δημιουργεί τα θετικότερα των συναισθημάτων, δημιουργώντας παράλληλα μια γλυκιά νοσταλγία, επαναφέροντας σε όλους μας τις Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια!

Τα Χριστούγεννα λοιπόν, φέτος, όχι μόνο δεν πρέπει να… πεταχτούν στα σκουπίδια, αλλά ακόμη καλύτερα, είναι η ευκαιρία να τα φέρουμε νωρίτερα στις ζωές μας. Και αυτό γιατί θα μας γεμίσουν χαρά και αισιοδοξία, θα μας κάνουν να ξεχαστούμε από την δύσκολη καθημερινότητα, ενώ θα αποτελέσουν ταυτόχρονα μια πολύ ενδιαφέρουσα ασχολία για κάθε είδους οικογένεια. Γονείς και παιδιά μπορούν να περάσουν διασκεδαστικές στιγμές μαζί, τώρα που οι ώρες μέσα στο σπίτι είναι πολλές και χρειάζονται ασχολίες για να ξεφεύγουν όλοι από την αδράνεια που μπορεί να ενέχει αυτή η περίοδος. Διαλέξτε λοιπόν τις πιο όμορφες γωνίες που θα αναδείξουν την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που φαντάζεστε για το σπίτι σας, και ξεκινήστε το στόλισμα!