Την αναστολή της λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «thesi» για τις θέσεις επισκεπτών κατά την περίοδο του lockdown ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/11) ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η αναστολή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα ισχύει για όλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα είναι σε ισχύ το lockdown στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, να διευκολύνονται οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, χωρίς να επιβαρύνονται με κάποιο αντίτιμο για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.

Το μέτρο ισχύει αποκλειστικά για τις θέσεις των επισκεπτών, που φέρουν λευκή διαγράμμιση και αποκλειστικά μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων προστασίας που έχουν τεθεί σε ισχύ από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, οι μπλε θέσεις εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για τους μόνιμους κατοίκους που διαθέτουν την προβλεπόμενη κάρτα για τη δωρεάν στάθμευση του αυτοκινήτου τους στις προκαθορισμένες ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης στις θέσεις μονίμων κατοίκων.