Επιτρέπονται τα τατουάζ στα σώματα ασφαλείας

Ποιους περιορισμούς έθεσε το ΣτΕ με αφορμή τη διαγραφή δύο υποψήφιων ειδικών φρουρών από τους πίνακες επιτυχόντων


ΕΛΛΑΔΑ
16:41
09/05/2014
Επιτρέπονται τα τατουάζ στα σώματα ασφαλείας
8
loading

Μπορούν να έχουν τατουάζ στο σώμα τους όσοι υπηρετούν ή εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και η ύπαρξη του δεν επιτρέπεται να αποτελεί λόγο ο οποίος θα «μπλοκάρει» την πρόσληψή τους. Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κλήθηκε να κρίνει το θέμα των τατουάζ , με αφορμή την διαγραφή δυο υποψήφιων ειδικών φρουρών από τους πίνακες επιτυχόντων επειδή είχαν τατουάζ στο σώμα τους.

Το δικαστήριο βέβαια έθεσε περιορισμούς καθώς, όπως αναφέρει στην απόφαση του, το τατουάζ δεν πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο του σώματος- όταν το πρόσωπο φοράει ρούχα - και το μήνυμα ή η απεικόνιση να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ένστολους.

Την απόφαση εξέδωσε το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας (1722 και 1723/2014 αποφάσεις) ερμηνεύοντας πως μπορεί το τατουάζ να «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών», με την προϋπόθεση όμως «ότι αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».
Οι δικαστές θεωρούν δε πως από μόνη της η ύπαρξη τατουάζ «δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.

Με τις αποφάσεις δικαιώθηκαν δυο υποψήφιοι ειδικοί φρουροί που το 2009 μπήκαν στο πίνακα επιτυχόντων και κόπηκαν γιατί στα αγωνίσματα διαπιστώθηκε ότι έφεραν τατουάζ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Mathitis93

  Ειδικοί φρουροί και τατοο! Η χαρά του κομματικού κοπρόσκυλου!

 2. avatar Kats

  Κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύονται τα ταττού. ΑΣ παραμείνουν μόνο πορνομιο τον αγελάδων , λοιπών ζώων και φυλακισμένων

  1. avatar Apostolos

   Πλάκα μας κάνεις κατσ.Εγώ μπήκα στον πίνακα επιτυχόντων με την αξία μου και πολύ ψηλά μάλιστα,με τον καλό βαθμό απολυτηρίου λυκείου,με το πτυχίο μου απο τα τει,με την στρατιωτική μου θυτεία σαν δόκιμος ειδικών δυνάμεων και με το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.Και επειδή έχω ταττού στην πλάτη είμαι αλήτης-πρεζάκι-αγελάδα όπως λες και πρεπει να πάω σπίτι μου.

   1. avatar ουστ!!!

    Κατς μην κομπλαρεις... αν θες υπαρχει tattoo εκκλησιαστικου περιεχομενου ... και ολοι οι γεροι μαζι κι ο παπας της ενοριας σου θα σου λενε ¨\"μπραβο τι καλο παιδι\" !!!

 3. avatar xaroula

  Μόδα είναι

 4. avatar Apostolos

  Παραπάνω απο δύο ήταν.Και εμένα την ίδια χρονιά απο τατουάζ στην πλάτη με κόψανε.

  1. avatar Δημήτρης Β

   Όντως σε κόψανε?
   πως είδαν τη πλάτη σου? ελέγχουν ολο το σωμα?
   Επίσης αν τελειώσεις τα 2-4 χρόνια της σχολής και μπεις στην εργασια μετα ειναι επικίνδυνο να κανεις ταττοο σε μη ορατο σημείο?

 5. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Άμα το τατουάζ είναι το αρχαιοελληνοπρεπέστατο τετραγαμμάδιον (κοινώς σβάστικα) τι γίνεται;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει