Με εισιτήριο χωρίς επιστροφή αναζητούν ένα καλύτερο αύριο κάτοικοι της Μεσσηνίας.

Εικόνες της δεκαετίας του ’60 φέρνουν στο νου οι περιγραφές των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Καλαμάτας αναφορικά με το νέο μεταναστευτικό κύμα, που παρατηρούν να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο την τελευταία διετία.
Και είναι αρκετές δεκάδες κάθε μήνα οι Μεσσήνιοι που αναζητούν εισιτήρια χωρίς επιστροφή, σε χαμηλές τιμές, με την ελπίδα να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.

Νέοι άνθρωποι, από 25 έως 35 ετών, επιστήμονες, με περισσότερα του ενός πτυχία πολλές φορές, ψάχνουν την τύχη τους στη Γερμανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Αγγλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, ακόμα και στο Κατάρ, στο Ντουμπάι και στο Αμπού Ντάμπι. Μαζί με όλους αυτούς τους νέους που επιλέγουν την ξενιτιά για να δουλέψουν κι ενδεχομένως να διαπρέψουν στον τομέα τους, φεύγουν και μεγαλύτεροι άνθρωποι μεμονωμένοι, εργάτες, ακόμα και πρώην επιχειρηματίες, για να δουλέψουν στη λάντζα εστιατορίων της Γερμανίας ή εργάτες σε μονάδες άλλων χωρών, με την ελπίδα τα δύσκολα να περάσουν γρήγορα για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα ξόδεψε χρήματα για να σπουδάσει τα παιδιά αυτά και φεύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα διώχνει καλά μυαλά», παρατηρεί ο τουριστικός πράκτορας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο οποίος εκτιμά πως δυστυχώς θα συνεχιστεί η φυγή από την Ελλάδα της κρίσης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr