Θετικοί στον κορονοϊό βγήκαν δύο εργαζόμενοι και ένας διασωληνωμένος ασθενής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «κανονικά οι ασθενείς θα έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλη ΜΕΘ Νοσοκομείου της Αττικής προκειμένου να απολυμανθεί ο χώρος. Δεν μεταφέρθηκαν ελλείψη ΜΕΘ. Το προσωπικό της Μονάδας θα έπρεπε να βγει σε καραντίνα. Υποβλήθηκαν μόνο σε τεστ και δούλευαν κανονικά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού».

Ο Ομοσπονδία χρεώνει «παραλείψεις της διοίκησης» με αποτέλεσμα τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα πέντε στους εργαζόμενους (και ένας ο διασωληνωμένος ασθενής).

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει:

«Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται. Τώρα η Μονάδα δεν δέχεται εισαγωγές.

Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται μέτρα στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι Νοσοκομείο αναφοράς στον κορωνοϊό. Τα ύποπτα περιστατικά συνωστίζονται στα ΤΕΠ με τα γενικά περιστατικά. Οι διάδρομοι του Νοσοκομείου είναι γεμάτοι ράντζα.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί επιτέλους του ζητήματος και να διορθώσει την κατάσταση στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο που είναι άκρως επικίνδυνη για την διασπορά του ιού».