Έκκληση για εκκένωση των οικισμών του Αγίου Παντελεήμονα και του Ολύμπου στην Ανάβυσσο απευθύνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο newsbeast.gr. 

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

«Το μέτωπο της φωτιάς αυτή τη στιγμή που μιλάμε δηλαδή στις 15:05 είναι τεράστιο και έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου» εξηγεί ο δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

«Η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιούμε μεγάφωνα για να ενημερώσουμε τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Ζητάμε να εκκενωθούν τα σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα και τον Όλυμπο» τονίζει ο δήμαρχος εξηγώντας πως το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Ζωντανή σύνδεση από Ανάβυσσο.

Posted by newsbeast on Wednesday, September 9, 2020

«Ο καπνός είναι πάρα πολύς. Δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα για το συμβαίνει. Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε» αναφέρει ο Πέτρος Φιλίππου.

Νωρίτερα σημειώνεται πως εκκενώθηκε η περιοχή Φέριζα αλλά και ένα οικοτροφείο στο οποίο διέμεναν 30 παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Επίσης, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Ποιοι δρόμοι έκλεισαν

Λόγω της πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας:

  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του Αγίου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Νέα Μάκρη
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη συμβολή της με την Θεοφίλου Καΐρη στο ρεύμα προς τη Νέα Μάκρη
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.
  • Στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείυ «414» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Νέα Μάκρη.

Φωτογραφίες – βίντεο: Γιάννης Κέμμος