Το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω του δεύτερου κύματος κορονοϊού αποδεικνύεται μία δύσκολη άσκηση και δη προς το παρόν μία άσκηση επί χάρτου, καθώς πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Καταρχήν η ίδια η ημερομηνία του ανοίγματος δεν είναι ακόμη γραμμένη σε πέτρα, καθώς όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το σχέδιο με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι να ξεκινήσουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου είναι όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο παράτασης και οι οριστικές αποφάσεις θα ληθφούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στη συνέχεια απαντώντας σε δημοσιογραφικά ερωτήματα η κ. Κεραμέως άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων σε σχολεία στις περιοχές όπου εφαρμόζεται μερικό lock down.

«Υπάρχει βεβαίως το ενδεχόμενο αυξημένων μέτρων προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές», είπε η κ. Κεραμέως, χωρίς να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά ή εάν σε περιοχές με περιοριστικά μέτρα θα καθυστερήσει η λειτουργία των σχολείων.

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει η συγκεκριμένη τάξη και όχι ολόκληρο το σχολείο, ενώ είπε πως όπου ληφθούν αποφάσεις κλεισίματος, είτε τάξης είτε σχολείου, θα πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση.