Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα – Στο «κόκκινο» η Αττική

Ο «χάρτης» του Covid-19 στη χώρα μας


ΕΛΛΑΔΑ
19:18
03/08/2020
Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Αττική
24
loading

Ακόμη 77 κρούσματα του κορονοϊού  ανακοινώθηκαν σήμερα 03/08 στην Ελλάδα από τον ΕΟΔΥΑπό αυτά τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί δύο ακόμη θάνατοι.

Συνολικά τα θύματα είναι 210 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 4.737. 13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα εντοπίζονται στην Αττική ενώ φαίνεται πως ο κορονοϊός έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

 • 8 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 • 2 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
 • 28 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, *όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης*.
 • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
 • 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία 2 συνδεόμενα με γάμο*.
 • 4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
 • 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
 • 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
 • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
 • 1 κρούσμα* στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, *το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη*.
 • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Τι ισχύει από αύριο στις τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τι θα ισχύει από αύριο, Τρίτη 4 Αυγούστου, στα καταστήματα των τραπεζών και συγκεκριμένα αναφέρει ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται.

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει: «Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα συγκεκριμένες συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα:

 • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
 • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
 • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
 • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Καβάλα: Τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού μετά από τα αυξημένα κρούσματα

Προβληματισμό δημιούργησε στις τοπικές Αρχές της Καβάλας το γεγονός ότι η περιοχή είχε πολλά κρούσματα του κορονοϊού

Στον πλαίσιο αυτό, την αναβολή όλων των καλλιτεχνιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, και ο δήμαρχος της πόλης, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας και τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς και διοικητικούς φορείς και αποφασίστηκε η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, με βασικό σκοπό τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ακόμα ότι μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού να είναι μεγάλος, αλλά «δεν είναι και ανησυχητικός και πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις να ακολουθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα βγουν ανακοινώσεις από τις διοργανώτριες αρχές για την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, ενώ -όπως σημείωσε- θα προσπαθήσει να αναβληθούν και οι συναυλίες που διοργανώνονται από ιδιώτες σε ανοιχτά θέατρα.

Ανακοίνωσε, δε, ότι πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές, καθώς μπορεί οι πωλητές και οι παραγωγοί να τηρούν τις αποστάσεις αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο που πλησιάζει τους πάγκους για να ψωνίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Αντωνιάδης γνωστοποίησε ότι από αύριο θα βρίσκεται στην Καβάλα ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διενεργεί δειγματοληπτικά τεστ στο γενικό πληθυσμό, ενώ εντός της ημέρας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar Λουλης

  Πόσοι από τα 100 ημερήσια κρούσματα πάνε νοσοκομείο; 4-5; Πιο λίγοι και από τροχαίο δηλαδή; Καραντίνα στα τροχαία. Ναι αλλά αν κολλησουν οι γέροι θα πάνε 30-40 στο νοσοκομείο . Ε τοτε καραντίνα στους γέρους. Δεν μπορεί να κάτσουν σπίτι οι 99 για να μην πεθάνει ο 1.

 2. avatar Οι κάφροι

  που λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία, που δεν τη θεωρούν πιο επικίνδυνη απ την κοινή γρίππη και που δεν τηρούν τα μέτρα,
  ευθύνονται ΠΛΗΡΩΣ τόσο για τη σημερινή εικόνα όσον αφορά την νέα έξαρση κρουσμάτων, όσο και για την αυριανή εικονα της οικονομίας.
  Οι κότες, έπρεπε να τους απειλούν με πρόστιμα για να κάνουν το σωστό και φώναζαν σαν το σκυλί στο κλουβί, αλλα τουλάχιστον δεν έκαναν κακό.
  Τώρα, ΕΚΔΙΚΟΎΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  Τέτοιες κότες είναι...

  1. avatar Gio p.

   Έρχεται ο Kevin  απ το Λονδίνο ..και μετά απο 3-4 μερες παρουσιάζει πυρετό..Επισκέπτεται αυτοβούλως Νοσοκομείο κάνει τεστ βγαίνει θετικό και μπαίνει  καραντίνα  σε εδικό δωμάτιο  του Ξενοδοχείου ! Εισαγόμενο κρούσμα μετράει η ομάδα του  Χαρδαλιά !
   Ο Kevin  πριν παρουσιάσει πυρετό έχει ήδη επισκεφτεί τον  Μήτσο στο Μπαρ που διατηρεί, και του αφήνει τον ιο και ο  Μητσος τον κάνει πάσα σε κάμποσους πελάτες του ..!
   Τεστ  σε 5  πελάτες του Μπαρ βγαίνουν θετικοί και αρχίζει η ιχνηλάτιση  με πρώτη την ερώτηση ..
   Ήρθατε σε επαφή με κάποιον απ το εξωτερικό \";
   Οχι απαντούν και οι πέντε  ..αρα ντόπια τα 5  κρούσματα μετράει  η ομάδα του Χαρδαλιά  ..
   Και όσοι πήραν πάσα τον ιο απ τους 5 και θα εντοπιστούν μερικές μέρες αργότερα ;
   Και πάλι ντόπια στην προσμέτρηση !
   Αντε τώρα εσυ να δώσεις να καταλάβει ο κόσμος  πως δεν υπάρχει κανένα ντόπιο κρούσμα και ολα έχουν σχέση με κάποιο εισαγόμενο !
   Αντε τώρα εσυ να δώσεις να καταλάβει ο κόσμος  πως ο διαχωρισμός εισαγόμενα και ντόπια κρούσματα  γίνεται για να βγάλει η κυβέρνηση την ουρά της απ εξω για  τις τεράστιες ευθύνες που εχει με το  άνοιγμα των συνόρων   και από την άλλη με τον όρο ντόπιο κρούσμα να στήσει στον τοίχο ολο τον ντόπιο πληθυσμό κουνώντας το δάχτυλο για τα περί  ατομικής ευθύνης !
   Ενα όμως δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες ! Σε λίγο καιρό η σκληρή πραγματικότητα θα τους έχει αφαιρέσει και το τελευταίο φύλο συκής ! Οι ευθύνες γι αυτό που έρχεται  είναι όλες δικές τους και είναι τεράστιες !

   1. avatar @Gio p.

    Ο ΜΠΆΡΜΑΝ θα απαντούσε ότι ΔΕΝ ήρθε σε επαφή με τουρίστα... Βρε ***, ΠΟΙΟΣ μπάρμαν στην Ελλάδα δεν έχει σερβίρει τουρίστα ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ στην Ελλάδα;
    Μόνο ο καφετζής στο κυλικείο του ψυχιατρείου που είσαι ΠΑΙΖΕΙ να μην έχει σερβίρει τουρίστα.
    Έβγαλες μια ηλ***ια θεωρία απ το μυαλό σου, μια θεωρία που μπάζει νερά απο παντού.
    Αυτο έκανες.
    Σκέψου από πόσες μεριές χάνει το μυαλό σου.
    Όχι τπτ άλλο, αλλα με αυτές τις αη**ες που γράφεις, αυτές τις ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ κοτσάνες που πετάς, προσπαθείς να μας το παίξεις και έξυπνος.
    Οξύμωρο!

  2. avatar Κάτσε μέσα αιώνια

   θα σου φέρνω προμήθειες σε αντισιπτικά και μάσκες να ζεις σα βασιλιάς και μη μας ενοχλείς με τη μιζέρια σου

  3. avatar Εμείς οι καφροι

   Θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας κανονικά. Όποιος φοβάται να κλειδωθεί σπίτι του

   1. avatar @Εμείς οι καφροι

    Η βλ***ία αυτή την περίοδο είναι τόσο επικίνδυνη, που θα πρέπει να ποινικοποιηθεί.
    Αν προσπεράσουμε το γεγονός των αυξημένων κρουσμάτων για τα οποία που ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για τη θεραπεία ή τη νοσηλεία τους και που βασικά ΕΣΕΙΣ ευθύνεστε για το ότι νοσούν ενώ όλοι πληρώνουμε,
    την οικονομία, το κατάστημα του άλλου, με ποιό δικαίωμα το καταστρέφετε με την στάση σας;
    Η πλειοψηφία των καταστημάτων, αν δε δουλέψουν έστω και στο 20%, θα κλείσουν.
    Άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι...
    Αυτά δεν τα σκέφτεστε.
    Δε χρειάζεται να απαντήσεις.
    Η ζωή, να ξέρεις, αυτά τα επιστρέφει πάντα.

    1. avatar @ @Εμείς οι καφροι

     Η βλακεία πάντα ήταν και είναι επικίνδυνη όπως και το να μην έχεις κριτική σκέψη. Κανένα μαγαζί δε θέλει να δουλέψει στο 20 % για δε πρόκειται να βγάλει ούτε τα μισά από τα έξοδα του. Εσύ μάλλον ζεις σε άλλη χωρα και το πιστεύεις αυτο

    2. avatar Η ατομική ελευθερία

     είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά και δεν καταργείται μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Δεν πα να το λένε και οι 99 στους 100, ο 1 στους 100 να έχει το Σύνταγμα των Ελλήνων με το μέρος του έχει το δίκιο. Αλλά τι γράφω, εδώ είχαμε πρωθυπουργό μη εκλεγμένο (Λουκά Παπαδήμο), το ότι γίναν υπεύθυνοι για την ατομική μας ελευθερία μη εκλεγμένοι ιατροί θα μας ενοχλήσει? Αποφασίσαμε λέει ο κ. Σύψης! Όχι φιλαράκο, δεν αποφάσισες, εισηγείσαι, αν θέλει η κυβέρνηση αυτή αποφασίζει, αλλά βρήκαν λαό από πρόβατα και θύματα και τα κάνουνε. Τσάμπα το αίμα των προγόνων μας, με ένα φτέρνισμα μας έφυγε η μαγκιά. Έθνος δειλών και άνανδρων που ζει με τον τρόμο

     1. avatar @Η ατομική ελευθερία

      ΜΗΝ συγχέεις την ατομική ελευθερία με την ατομική ΕΥΘΥΝΗ.
      Πρέπει να δείξεις ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ για το καλό ΟΛΩΝ, όχι μόνο για το δικό σου καλό, ΕΣΤΩ κι αν διαφωνείς.
      Με αυτό σαν δεδομένο, το ποιός μασάει σανό είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ.

     2. avatar 123456789

      Βλακείες

 3. avatar Κορδονοιο

  Έχει στα μπιτσομπαρα

 4. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Τόσες χιλιάδες λιποθυμοι στους δρόμους, φέρετρα παντού, τα νοσοκομεία έπεσαν από τον κόσμο... Δεν τα βλέπετε πια!!!
  Μέχρι και εξωγήινοι κατέβηκαν εχθές και φορούσαν μάσκες να ξέρετε...

  1. avatar Smullyan

   Δηλαδή εσύ δεν πιστεύεις το σύνολο των επιστημόνων και διεθνών αναλυτών, προτιμάς τον Τραμπ και τον Κραουνάκη...

 5. avatar Μα έτσι ακριβώς θα γινόταν

  Όταν εξαιρείς εστίαση και μπαρ από τα μέτρα, τι περιμένεις; Περιορισμό του ιού; Όταν δεν ελέγχεις επαρκώς τα αεροδρόμια, θα σου ξεφύγουν άγνωστα κρούσματα.Τι πιο λογικό ότι θα κολλήσουν άλλους και θα αυξηθεί η μετάδοση.Και το πιο χαζό παιδί του δημοτικού, αν του το βάλεις ως σενάριο, θα το βρει.

 6. avatar λογικά το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης

  θα είναι η παύση του δειγματοληπτικού ελέγχου των τουριστών στα αεροδρόμια. Έτσι και αλλιώς ούτε το 10% δεν πιάνουν, οπότε τι χαλάνε λεφτά;

 7. avatar Rok

  ΓΥΡΝΆΕΙ ΜΠΟΎΜΕΡΑΝΓΚ Η ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΥΦΛΆ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ

 8. avatar Γιαννηςμξξ

  Συναγερμοοοοςς;...σοβαρά τώρα....πω πωωωω....

 9. avatar Κλεων

  Ελα ρε....2 στις Κυκλαδες!!!!

 10. avatar Wetra

  Δυστυχώς με το να ανοίξουν τα μπιτσόμπαρα και τις υπόλοιπες [...] τους ξέφυγε η κατάσταση οριστικά και βλέπω να επανέρχεται ο Τσίπρας ολοταχώς όταν η κατάσταση γυρίσει μπούμερανγκ για την ΝΔ.
  Κρίμα γιατί κάποιοι [...] στην κυβέρνηση θέλανε να εξυπηρετήσουν μικροκομματικα συμφέροντα των νησιών με τον ανύπαρκτο φετινό τουρισμό. Έτσι είναι .Άμα [...] στη θάλασσα θα το βρεις αργότερα στο αλάτι.

  1. avatar Mpamphs2

   Πώς φενετε ότι δεν έχεις παει παραλία ούτε από έξω......τα beachobara σε σωσαν στο ελεύθερο γίνετε της [...] άσχετε

 11. avatar Παρτάκια

  στις πλατείες θέλαμε και ψευτομαγκιές του στυλ \"όλα είναι ψέματα\" κι ας φωνάζανε κάποιοι στους επαναστάτες \"ραντεβού στις εντατικές\". Η αλήθεια βέβαι είναι οτι όταν κάποιος διαμαρτύρονταν και σε άλλες περιπτώσεις για συνωστισμό, ΕΟΔΥ και Αστυνομία τους αντιμετώπιζαν περίπου σαν γραφικούς και \"στέλναν κάποιον να ελέγξει\", ο οποίος ακόμα έρχεται...

 12. avatar Συριζαίoς

  Δεν υπάρχει κορονοιος μην κοροιδευετε τον κόσμο για δικό σας συμφέρον.

 13. avatar Εμείς το ξέρουμε ότι ο κορονοϊός έχει ξεφύγει ..

  ... ας το πει κάποιος και στον Πέτσα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει