Εντυπωσιακές εικόνες από τη συντήρηση των οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας

Μεταφέρθηκαν σε νέο χώρο φύλαξης τα αυτοκίνητα


ΕΛΛΑΔΑ
18:11
03/08/2020
Εντυπωσιακές εικόνες από τη συντήρηση των οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας
5
loading

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η μεταφορά των οχημάτων της τέως βασιλικής οικογένειας σε νέο χώρο φύλαξης.

Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα οχήματα, οκτώ αυτοκίνητα και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σωστικές επεμβάσεις από κλιμάκιο συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση επικαθίσεων και ρύπων μετά από μακρόχρονη ακινησία εντός του κτιρίου του Βουστασίου, στο οποίο βρίσκονταν.

Η στενότητα του χώρου και η έλλειψη βασικών υποδομών υπαγόρευσαν την εκτέλεση μόνο των απαραιτήτων εργασιών πριν τη μεταφορά τους σε καταλληλότερο χώρο αποθήκευσης. Η μεταφορά, ακολουθεί την ενδελεχή μελέτη και διερεύνηση των θεμάτων συντήρησης των οχημάτων από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού».

«Τα οχήματα της τ. βασιλικής οικογένειας βρίσκονται πλέον στον νέο χώρο φύλαξής τους, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, οδηγούς καλής πρακτικής, αλλά και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις για θέματα μεθοδολογίας συντήρησης αυτοκινήτων ως εκθέματα, η Διεύθυνση Συντήρησης θα συνεχίσει την λεπτομερή τεκμηρίωση της κατάστασης διατήρησής τους, θα διερευνήσει τα υλικά κατασκευής, τις ιδιαιτερότητες της διάβρωσής τους και θα ακολουθήσει λύσεις για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους.

Η μεταφορά από το κτήριο του βουστασίου, που για πολλά χρόνια είχαν εναποτεθεί, εκτελέστηκε με τον δέοντα τρόπο δεδομένων της συλλεκτικής τους αξίας, αλλά και του ιστορικού τους χαρακτήρα», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, τα οχήματα της τέως βασιλικής οικογένειας «έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως τεχνολογικά αντικείμενα με ηλικία από 55 έως 82 έτη, εξαιρετικά δείγματα αυτοκίνησης πολυτελούς κατασκευής του προηγούμενου αιώνα, αλλά και εξαιτίας της ιστορικής τους σημασίας, αφού συνδέονται τόσο με πρόσωπα της τ. βασιλικής οικογένειας όσο και με διεθνείς προσωπικότητες και στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Συντήρησης προετοιμάζει μια δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα συντήρησης τεχνολογικών αντικειμένων, με στόχευση τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους λάτρεις του αυτοκινήτου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ποίημα

  Ωραία είναι... Μακάρι να υπήρχαν και σήμερα αυτά τα είδη αλλά μακάρι να έρθουν και (τα) άλλα του μέλλοντος

 2. avatar από Σωτήρη

  Πως το πάθαμε ;
  Μπράβο και πάλι μπράβο, γιατί το αξίζει όποιος έκανε την ενέργεια αυτή !

 3. avatar Mία μικρή λεπτομέρεια

  Ποιές είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες.....θλίψη και μόνο σου προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα του ρεπορτάζ

 4. avatar Ναιιιι;;;;;

  Ταφήσαμε να γίνουν σκουπίδια κι τώρα θα βάλουμε τους ειδικούς να σώσουν ότι σώζεται

 5. avatar Καλά τώρα

  Μα σε βουστάσιο!!!
  Κάντε τώρα μία σύγκριση γιά να καταλάβεται τι συμαίνει ελληνικό δημόσιο και τι ιδιώτης, έστω ό τελευταίος φύλακας ένα μουσαμά να ρίξει δεν μπορούσε;
  Έτσι απλοίκή ερώτηση αλλά φιλότιμο μηδέν δλδ...τι να μου πούμε μεταά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει