Το Κοινωνικό Ίδρυμα του Ομίλου Grimaldi και οι Μινωικές Γραμμές στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης που υλοποιούν.

Συγκεκριμένα μέσω των Μινωικών Γραμμών και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αντώνη Μανιαδάκη, προσφέρεται το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ 100.000 ευρώ για την αγορά δύο γαστροσκοπίων και ενός κολονοσκοπίου συμβατών με τον βιντεοεπεξεργαστή ELUXED για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.).

Επίσης οι Μινωικές Γραμμές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιθυμώντας να συμβάλλουν ενεργά σε αυτό το σημαντικό και εξαιρετικά δυσχερές έργο που επιτελούν τόσο η Πολιτεία όσο και η Επιστημονική Κοινότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, προσφέρουν το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ 15.000 προς το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας για την προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας στη μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού.

Επιπλέον, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας των ηρώων της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, οι οποίοι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι Μινωικές Γραμμές προσφέρουν ειδική έκπτωση 50% στους νοσοκομειακούς ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις ΜΕΘ των 13 νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 τόσο στα προσωπικά τους εισιτήρια όσο και των μελών των οικογενειών τους για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της εταιρείας στις γραμμές της Κρήτης (από/προς Πειραιά, Ηράκλειο ή Χανιά).

Το Ίδρυμα Grimaldi είναι ένα διεθνές Κοινωνικό Ίδρυμα, με πολυετές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο το οποίο ιδρύθηκε το 2007 από την επιχειρηματική οικογένεια Grimaldi στη Νάπολη της Ιταλίας. Στόχοι του Ιδρύματος οι ανθρωπιστικές δράσεις και η υλοποίηση προγραμμάτων ουσιαστικής προσφοράς, κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης, όπως η παρούσα συγκυρία που η συμβολή όλων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού κρίνεται ζωτικής σημασίας. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι η κα Donna Paola Arcidiacono Grimaldi, και Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Emanuele Grimaldi, Πρόεδρος των Μινωικών Γραμμών.