Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 12 Μαΐου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, κλιμακώνοντας τη δράση της σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) ενάντια στο σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Η ΔΟΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει «αντιεκπαιδευτικό», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σε κενό θεσμικού διαλόγου», αναφέρει. Εκτιμά το ότι το σχέδιο νόμου δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης και δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Αντιθέτως, όπως αναφέρει η ΔΟΕ, «χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει τον δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του δημόσιου σχολείου».

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη, άκρως επιθετική και εχθρική ενέργεια ενάντια στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες τα τελευταία χρόνια και που δίνουν εδώ και μέρες τη μάχη για τη στήριξη των μαθητών, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες αναστολής λειτουργίας των σχολείων, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης» επισημαίνει η ΔΟΕ.

Τέλος, σημειώνει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί εκ μέρους της κυβέρνησης «προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης και της πανδημίας» του κορονοϊού και επιδιώκει «να περάσει ριζικές αναδιαρθρώσεις οι οποίες θα επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών».