Η Άρσις καταγγέλλει άθλιες συνθήκες για 100 ασυνόδευτους ανηλίκους στην Αμυγδαλέζα

Η οργάνωση κάνει λόγο για σταθερή και συστηματική αύξηση των κρατούμενων


ΕΛΛΑΔΑ
19:49
27/04/2020
Η Άρσις καταγγέλλει άθλιες συνθήκες για 100 ασυνόδευτους ανηλίκους στην Αμυγδαλέζα
12
loading

Εκατό ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άρσις».

Η οργάνωση κάνει λόγο για «σταθερή και συστηματική αύξηση του αριθμού των κρατούμενων» στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, καθώς και για «υπέρμετρη αύξηση του χρόνου κράτησής τους», σε «απαράδεκτες συνθήκες συνωστισμού με παντελή έλλειψη παροχής ειδών ατομικής υγιεινής και προστασίας».

Συγκεκριμένα, περιγράφει ότι κλιμάκιο της «Άρσις» κατέγραψε σήμερα 98 ασυνόδευτους ανηλίκους στον Τομέα Ανηλίκων του ΠΡΟΚΕΚΑ και δύο ασυνόδευτες ανήλικες στον Τομέα Οικογενειών του ίδιου κέντρου. Όπως σημειώνει, μεταξύ αυτών βρίσκονται ασυνόδευτοι ανήλικοι «των οποίων η κράτηση αγγίζει πλέον τους τρεις μήνες».

Μεταξύ άλλων η οργάνωση σημειώνει ότι η πλειοψηφία των ανηλίκων εξακολουθεί να μην έχει λάβει ενημέρωση από τις αρχές στη γλώσσα επικοινωνίας τους για τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει οριστεί επίτροπος, δεν παρέχεται καμία υπηρεσία νομικής συνδρομής και διερμηνείας από το κράτος και είναι πλημμελείς οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και οι ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες.

Τέλος, εντοπίζει «καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις των ασυνόδευτων ανηλίκων σε κατάλληλες δομές προστασίας», λόγω της αναστολής λειτουργίας αρκετών υπηρεσιών εξαιτίας του κορονοϊού.

Η «Άρσις» καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά σε δομές φιλοξενίας, έστω και προσωρινές, των ασυνόδευτων παιδιών, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Ε Ας

  ΜΑΣΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

 2. avatar λογικο δεν ειναι

  ασυνοδευτα ανηλικα ποιος θα τοθς πλυνει ρουχα ποιος θα τα βαλει να κανουν μπανιο θελουν καποιον να τα φροντιζει,εσεις στις μκο που τα περνετε χοντρα τι κανετε?μονο καταγγελετε?

  1. avatar @Περαστικός

   Όταν λένε ανήλικα αναφέρονται σε μαντράχαλους 20-25 χρ που έχουν δηλώσει ανήλικοι. Γι αυτό και δεν βλέπομε φωτογραφίες από τις διαδικασίες προώθησης τους, θα γινόταν αντιληπτή η κοροϊδία. Σίγουρα θα υπάρχουν και πραγματικά ανήλικοι και τότε βέβαια ισχύουν όλα αυτά που γράφεις για ευθύνες κλπ.

 3. avatar Ναι,μη φας…

  Και πολύ καλά κάνει και καταγγέλλει.ελπιζω βέβαια πρώτα να έχει μηνύσει τους γονείς τους για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και κυρίως αυτούς που προέρχονται από χώρες που δεν έχουν πόλεμο...κι ύστερα να έχει μηνύσει τους λαθρεμπορους που τους έστειλαν παράνομα εδώ...τι...;;; Όχι...;;;

 4. avatar Αααααα

  Είκοσι και είναι δεκαέξι λένε..τα έστειλαν από δω οι γονείς τους αφού αμωλανε αβερτα παιδιά και μετά σου λένε δώσε λεφτά να τα δώσουμε.λριν σαρτα χρόνια το ίδιο κάναμε μαζεύαμε λεφτά στα σχολεία και τα στέλναμε στην Αφρική να τα δώσουμε.απορω σαρτα χρόνια αργότερα τι αποτέλεσμα είχαν.,απλά μάθανε να κάθονται και να τρώνε και αφού κάθεσαι αμωλας και δέκα παιδιά σαπως εσύ τα μεγαλώνεις πανε οι γιατροί χωρίς σύνορα ,δώστε λεφτά λένε να τα δώσουμε και άντε πάλι από την αρχή.500εκ ειχε η Αφρική 1δις και βάλε κάτι πρέπει να γίνει.και για τουεδω ας τα υιοθετήσετε τιας καταγκελεται αλλιώς πίσω σπίτι .

 5. avatar προς μκο

  αν δεν σας αρέσει πάρτε τους σπίτι σας, με ευθύνη σας μέχρι να απελαθούν.

 6. avatar Χαχαχαχαχαχαχα

  Γιαυτο πρέπει να γυρίσουν στις πατρίδες τους άμεσα να περνάνε καλύτερα

 7. avatar Tzinna

  Τι λες ρε παιδί μου σοβαρά;;;καλα δεν ντρέπεστε ;;;πηγαίνετε τα στο Costa navarino τα παιδιά ...[...]

 8. avatar Κινεζος

  ΗΛΙΚΙΑΣ ;;;;;;

  1. avatar @Περαστικός

   Ενδιαφέρεσαι για την πραγματική τους ηλικία ή αυτή που δήλωσαν για να θεωρηθούν σνήλικοι?

 9. avatar Κιορης

  Στα Κανάρια μας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει