Έντονες αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση ξεκίνησε γύρω από το θέμα της Θείας Κοινωνίας και κατά πόσο πρέπει οι πιστοί να κοινωνούν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού μετά τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας με τους δύο ιερείς που κοινώνησαν πιστούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε:

«Δεν μπορώ να εκφραστώ ως μητροπολίτης Ναυπάκτου αλλά ως εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε πως η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας όπως και ο Αρχιεπίσκοπος έχουν τοποθετηθεί, διαχωρίζοντας την θεία κοινωνία από τη συνάθροιση.

«Η Ιερά Σύνοδος έχει εκφραστεί για την Θεία Κοινωνία. Άλλο η Θεία Κοινωνία και άλλο οι συναθροίσεις. Κάποιοι λένε ότι μεταδίδονται μικρόβια αλλά είναι μια δυσχιλιετής παράδοση και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση ούτε και υπάρχει καμία υπόνοια» ανέφερε.

Στο ερώτημα τι θα απαντούσε αν πήγαινε στον ίδιο ένας ιερέας και του έλεγε ότι έχει αίτημα να κοινωνήσει κάποιον είπε: «Θα τον καλούσα να εφαρμόσει τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».

«Θα γίνει η Θεία Λειτουργία και θα κοινωνήσει ο ιερέας και ο διάκονος αλλά νομίζω ότι ο ιερέας δεν θα ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να πάει να κοινωνήσει. Αν είναι κάποιος βαριά άρρωστος και είναι προς θάνατον να κοινωνήσει. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι ατομικό δικαίωμά μας αλλά δώρο του Θεού και της Εκκλησίας. Πρέπει να δείχνουμε όλοι ηρεμία και κατανόηση. Να μην είναι όλοι υπερ – αυστηροί προς τις εκκλησίες και αν μπει και ένας παραπάνω ενώ την ίδια ώρα γεμίζουν οι παραλίες», είπε ακόμα ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

Αναφορικά με τις συναθροίσεις, ο μητροπολίτης είπε ότι η εκκλησία συμφωνεί ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.