Στα νέα δεδομένα τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι πιστοί λόγω κορονοϊού αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρα (6/4). Εξηγώντας πως οι Χριστιανοί δείχνουν ψυχραιμία και σοβαρότητα επεσήμανε πως αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά όσοι δεν ακούν τις συστάσεις της Πολιτείας και επιμένουν μεταβούν στους ναούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ανέφερε χαρακτηριστικά πως
κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την τραγωδία που συντελείται, ειδικά η Εκκλησία που όπως τόνισε «είναι η μάνα του λαού και των ανθρώπων».

Χαρακτήρισε «φάρμακο» για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων την ψυχραιμία, τη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό.

Αναφερόμενος στην κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι ακόμη κι ένας ερημίτης μπορεί να τελεί τη Θεία Λειτουργία, να προσεύχεται και αυτό να αφορά όλο τον κόσμο.

«Βεβαίως γίνεται η Θεία Λειτουργία και θα γίνεται όπως πήραμε την απόφαση κεκλεισμένων των θυρών, αλλά αυτό δεν μας αποκλείει να ανοίγουμε τις πόρτες των ανθρώπων και τις καρδιές τους και να έχουμε μια ζωντανή επικοινωνία μαζί τους για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», είπε.

Εστιάζοντας παράλληλα στα μεμονωμένα περιστατικά με συγκεντρωμένους σε κάποιους ναούς, σημείωσε ότι εδώ και 20 ημέρες οι ναοί είναι κλειστοί, ένας μόνο ναός μεταδίδει μέσα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ακόμη και το Άγιον Όρος έχει κλείσει για προσκυνητές «κι όμως έδειξαν σοβαρότητα και ψυχραιμία οι χριστιανοί που έχουν σχέση με την Εκκλησία».

«Τώρα αν υπάρχουν και μερικοί όπως έγινε τώρα μέσα στις 20 ημέρεςμ δεν είχαμε τέτοιες περιπτώσεις και δεν ξέρω ποια σχέση έχουν εσωτερική και ζωντανή με την εκκλησία» σημείωσε τέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.