Οι πολίτες μένουν σπίτι και ο όγκος των απορριμμάτων αυξάνεται στους κάδους. Στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες πετούν ό,τι μπορεί να βάλει ο νους: καναπέδες, είδη υγιεινής, πόρτες, μπετά αλλά και… χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία ξεστολίστηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση!

Από την αντιδημαρχία Καθαριότητας του κεντρικού δήμου παρατηρείται μια αύξηση των ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους και στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται έκκληση προς τους δημότες να αποφεύγουν να τα πετάνε.

Η υπηρεσία έχει επιφορτιστεί αυτό το διάστημα, πέραν της αποκομιδής των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων υλικών, με το πλύσιμο και απολύμανση των δρόμων και των πλατειών.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στην οποία βρισκόμαστε, οι δημότες μας ας σεβαστούν τις προτεραιότητες που έχει η πόλη και την επικινδυνότητα που υπάρχει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αύξηση στην εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων παρατηρήθηκε στην Ε’ δημοτική κοινότητα και στο ιστορικό- εμπορικό κέντρο, ενώ ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στην είσοδο της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε οικόπεδο στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

(φωτογραφία αρχείου)

TAGS