Έκκληση προς τους δημότες και τους επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας θα εργάζονται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια λήψης των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, απευθύνει ο κεντρικός δήμος.

Η έκκληση γίνεται καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται το επόμενο διάστημα να «σηκώσουν» επιπλέον βάρος, πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, του πλυσίματος των ανοιχτών χώρων της Θεσσαλονίκης, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Ζητάμε μεγαλύτερη ευθύνη και κατανόηση από τους δημότες και τους επαγγελματίες της πόλης. Να μην βγάζουν απορρίμματα όλες τις ώρες στους δρόμους, αλλά είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ για να τα παραλαμβάνει το απορριμματοφόρο και να μην μένουν πολλές ώρες στους κάδους. Να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να μείνει η πόλη καθαρή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Διότι την αποκομιδή την κάνουν άνθρωποι- εργαζόμενοι και πρέπει να τους σεβόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί», είπε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Παράλληλα, γίνεται έκκληση να σταματήσουν οι πολίτες να εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Πέραν της αποκομιδής, πραγματοποιούνται εδώ και μέρες δράσεις καθαριότητας περιμετρικά των νοσοκομείων της πόλης, των σχολικών συγκροτημάτων, των πλατειών και των δρόμων, ενώ τις επόμενες ώρες ξεκινά και το πλύσιμο όλου του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, λόγω του κορονοϊού, κλιμακώνονται και αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας προς τους εργαζόμενους. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στην εβδομάδα παραλαμβάνονται και διανέμονται καινούργια μέσα ατομικής προστασίας, φόρμες, γυαλιά και γάντια.

«Εκτός από τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους φροντίζουμε να υπάρχει και ευέλικτο ωράριο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας, καθώς το προσωπικό θα επιβαρυνθεί αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε ο κ. Ζεϊμπέκης.