Σε εντατικούς καθαρισμούς των χώρων γύρω από τα νοσοκομεία και τα ΚΑΠΗ προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του κορονοϊού.

Η αντιδημαρχία Καθαριότητας με υδροφόρες έπλυνε το χώρο περιμετρικά του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις σε όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα εντός του δήμου Θεσσαλονίκης και στους χώρους των ΚΑΠΗ.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει σε βάθος χρόνου τον καθαρισμό και των σχολικών συγκροτημάτων σε ολόκληρη την πόλη, μετά την απολύμανση, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Είμαστε πανέτοιμοι»

Για την ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, διαβεβαιώνει ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σοφοκλής Κουρτίδης. «Είμαστε πανέτοιμοι, το προσωπικό γνωρίζει και παρακολουθεί την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Μέχρι στιγμή οι περιφέρειες ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εμείς θα χρειαστούμε ενδεχόμενα σαν περιφέρειες να δράσουμε στην περίπτωση της ιχνηλάτησης, εφόσον προκύψει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, σε βαθμό που χρειαστεί να συνδράμουμε στο έργο που ήδη επιτελεί ο ΕΟΔΥ» σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι, μέχρι στιγμής, «στη Θεσσαλονίκη πάμε καλά», ωστόσο υπογράμμισε: «Μπορεί να σταματήσουμε εκεί που είμαστε, αλλά το πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού».

Σε ό,τι αφορά τις οδηγίες προς τους πολίτες, επανέλαβε ότι θα πρέπει όλος ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι η τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής θα μας προφυλάξει από το πρόβλημα.