Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το νέο ασφαλιστικό έκανε ο Ρουβίκωνας.

«Για μία ακόμα φορά είδαμε να ξαναπαίζεται ίδια κι απαράλλαχτα, όπως τόσες φορές στο παρελθόν, το ίδιο κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο» γράφει η αναρχική ομάδα σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Και συνεχίζει:

«Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μεσομακροπρόθεσμα κατά 3 χρόνια σε σχέση με σήμερα και αύξηση της τάξης του 20% των ελάχιστων ασφαλιστικών εισφορών που πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, ενώ δεν πέρασε ούτε χρόνος από τότε που ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης δήλωνε ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην κυβέρνηση θα υπάρξει “γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών”».

Ο Ρουβίκωνας αναφερόμενος στον Γιάννη Βρούτση αναφέρει:

«Στις διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός εργασίας, τον ακούσαμε να λέει ένα σωρό φορές πόσο καλύτερο θα είναι το νέο ασφαλιστικό για τις επόμενες γενιές εργαζομένων και πόσο θα ωφεληθούν όσοι συμπληρώσουν 30 χρόνια εργασίας. Το θράσος πίσω από αυτή την επιχειρηματολογία είναι απύθμενο, καθώς σε μία κοινωνία που μαστίζεται από διψήφια ποσοστά ανεργίας εδώ και μία δεκαετία ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα συμπληρώνουν τα ολοένα και αυξανόμενα όρια που απαιτούνται για τη “βιωσιμότητα” του συστήματος».

«Τόσο στους νέους κάτω των 30 ετών που μεταναστεύουν μαζικά ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν δουλειές» λέει «όσο και σε όλους αυτούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας όντας ένα βήμα πριν τη σύνταξη, όλες αυτές οι εξαγγελίες που περιλαμβάνουν 30 και 40 χρόνια απασχόλησης ακούγονται εντελώς κενές περιεχομένου».

«Η μόνη πιθανή διέξοδος είναι ο δρόμος του αγώνα, είναι να σπάσει ο δρόμος της παραίτησης, είναι να νικηθεί ο φόβος που μας κρατάει δέσμιους των επαγγελματιών του ψέματος και της αρπαχτής» λέει ο Ρουβίκωνας.