Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες το 105ο δημοτικό σχολείο, στη Μαλακοπή Θεσσαλονίκης, μετά και την επιβεβαίωση και του δεύτερου κρούσματος κορονοϊού που αφορά τον γιο της ασθενούς «μηδέν» που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε πριν από λίγο ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Νωρίτερα όπως μετέδωσε το thestival.gr πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο 105ο δημοτικό σχολείο, από ειδικά συνεργεία.

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό για σήμερα για προληπτικούς λόγους.

«Μου τηλεφώνησαν χθες ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης και μου είπαν το σχολείο να παραμείνει κλειστό σήμερα. Εγώ εκτέλεσα την εντολή, το σχολείο το κρατάμε κλειστό. Έβγαλα τις ανακοινώσεις στο σχολείο και χθες το βράδυ φρόντισα να ενημερώσω όλους τους γονείς και το προσωπικό να μην έρθουν στο σχολείο γιατί είναι κλειστό. Το σχολείο θα είναι κλειστό για σήμερα μόνο», είπε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Μπίντας.

«Δεν υπάρχει ανησυχία στους γονείς. Κάποιοι γονείς που πήραν τηλέφωνο τους καθησύχασα. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, το σχολείο είναι κλειστό, θα γίνει και απολύμανση προληπτικώς σε όλους τους χώρους του σχολείου», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Σπύρος Σαράφης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία.

«Δεν θα παραδοθούμε ούτε στον πανικό ούτε στην παραπληροφόρηση. Οι περισσότεροι γονείς είδαμε το θέμα στα ΜΜΕ. Από τα στοιχεία που δόθηκαν και γνωρίζοντας την κοινότητα του σχολείου μας, καταλάβαμε. Μετά ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση, το σχολείο είναι κλειστό σήμερα για προληπτικούς λόγους και θα γίνει απολύμανση. Αν δεν γινόταν, θα το ζητούσαμε και εμείς οι γονείς, κυρίως για λόγους ψυχολογίας».